U Sarajevu održana rekreativna biciklistička trka "Vozim za nekoga sa autizmom"

27.05.2019. 08:37 / Izvor: Akta.ba

Mirza Teletović koji se ovom događaju pridružio sa suprugom i djecom, istakao je značaj prisustva njegove djece ovakvim događajima.

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Udruženjem za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju EDUS organizirali su nedjelju rekreativnu biciklističku trku pod sloganom „Vozim za nekoga sa autizmom“.

Vožnji biciklima od zgrade RTV doma do Centra „Safet Zajko“ su se pridružile brojne javne ličnosti, sportisti i rekreativci, među kojima i naš košarkaš Mirza Teletović sa porodicom, kao i brojni građani, a u parku Centra „Safet Zajko“ nastavljeno je druženje uz prigodan program koji je za mališane, ali i druge prisutne građane priredio Latif Moćević i „Mravko Travko“.

Cilj organiziranja ovakvog događaja, u vremenu brzog tempa života, kada sve više gubimo osjećaj za druge i drugačije, kako je kazala Amra Ibrahimović, savjetnica za odnose sa medijima Općine Novi Grad Sarajevo je da ispričamo javnosti da se može i voziti, i živjeti i disati i voljeti sa djecom sa autizmom. „Zahvaljujem se prisutnima, uz želju da češće, više i mnogo glasnije pričamo ove humane priče“, kazala je Ibrahimović.

Mirza Teletović koji se ovom događaju pridružio sa suprugom i djecom, istakao je značaj prisustva njegove djece ovakvim događajima. „Važno je da djeca i mladi ljudi znaju važnost ovakvih događaja, da se širi pozitivno razmišljanje o ovakvim projektima kojima pokazujemo solidarnost i podržavamo rad sa djecom. Jako je bitno da se ovakvi projekti prepoznaju i da se nastave u kontinuitetu, ne samo jednom godišnje“, kazao je Mirza.

Igor Isanović, trijatlonac iz Sarajeva naglašava da su događaji poput ovog važni zbog upoznavanja javnosti sa djecom iz EDUS-a, te da se djeci želi dati do znanja da nisu sami  i da ih podržavamo u svemu što rade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza