Otvoren Cinestar Sarajevo u Bingo City centru

31.10.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Cinestar Sarajevo u Bingo City centru
OTVORI GALERIJU

Sarajevo dobilo svjetsko kino po mjeri grada.

Pretpremijernim projekcijama najnovijih filmova svečano je otvoren sarajevski CineStar u sklopu tržnog centra Bingo City Center.

Kino najnovije generacije koje filmsku projekciju pretvara u cjelovečernji izlazak zahvaljujući dizajnerskom Cinema Baru s terasom i mnogim drugim novitetima, oduševilo je sve prisutne.

"U smislu dizajna, tehnologije, usluge i samog doživljaja doveli smo kino iskustvo u Sarajevu na sasvim novu dimenziju. Ljubitelji komfora imaju na raspolaganju pet vrsta sjedišta, od regular sjedišta koja već u startu imaju više prostora, pomični naslon i izrađena su od kože, do Premium loža od kojih se jedna i zove "Sarajevo", u čast grada domaćina, i Royal beds ležajeva za dvoje, Vip relax sjedišta s novitetom -punjačima za mobite, Love Box sjedišta, itd. Posjetioci će prije ili nakon filma moći da uživaju u našem Cinema baru s terasom. Porodice će posebno uživati u prostoru prilagođenom njima, pa čak i za one najveselije trenutke, dječje rođendane. Oni željni adrenalina imaju na raspolaganju našu eXtreme najveću dvoranu kao i 4DX koji se otvara kroz par sedmica. Jako smo sretni i ponosni da smo konačno otvorili kino u Sarajevu, mislimo da je Sarajevo kao grad filma zaslužilo jedan ovakav multipleks svjetskog nivoa i šta nego reći - Dobro nam došli Sarajlije!," kazala je na ceremoniji otvorenja Jadranka Islamović, članica Uprave i izvršna direktorica CineStar Cinemas.

Otvorenje CineStar Cinemas u Sarajevu pozdravio je i gosp. Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala koji povratak gledalaca u kino dvorane vidi kao najbolji uvod za novi, 27. Sarajevo Film Festival u augustu naredne godine.

"Sarajevo Film Festival sa velikim zadovoljstvom pozdravlja otvaranje CineStar multiplexa u Sarajevu. Nove dvorane u našem gradu će doprinijeti stvaranju nove publike, ali i očuvati naviku odlaska u kino kod već postojećih ljubitelja filma. Najavljeni novi standardi projekcija i vrhunska oprema će omogućiti da publika uživa u jedinstvenom iskustvu zajedničkog gledanja filmova. Nadajmo se da će pandemija uskoro biti iza nas i da će brojevi gledalaca u Sarajevu doseći brojeve koje su prikazivači predvidjeli za naš grad.", zaključio je Purivatra.

Publiku očekuje nekoliko premijera: najiščekivaniji je triler Christophera Nolana "Tenet", ujedno i njegov najskuplji film do sada, zatim eksplozivni psihološki triler "Bijesan" sa Rasselom Crowom, kao i romantična i inspirativna muzička priča "Još uvijek vjerujem".

 

Za ljubitelje horrora tu je misteriozni horror triler "Antebellum", te nastavak uspješnog horrora Brahms: Dječak 2 s Katie Holmes u glavnoj ulozi, dok će akcijska komedija "Otkrila sam špijuna" razveselit će sve uzraste.

Najmlađi posjetioci će  premijerno uživati u sinhroniziranom Disneyevom hitu "Naprijed", ali i "Frka", "Polarana avantura", "Kapetan sabljozubi i magični dijamant", te dječjem filmu "Lesi se vraća kući".

Također na programu će se naći i bosanskohercegovački kandidat za Oscara, film "Quo Vadis Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić.

CineStar kino čarolija gledanja filmova na velikom platnu, zaustavljena u martu zbog pandemije, se nastavlja uz sve propisane mjere sigurnosti. 

CineStar Cinemas je pripremio kino dvorane svih svojih multipleksa u BIH za prijem posjetilaca, proveli su dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekuju potpuno spremni.

Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH za kinoprikazivačku djelatnost.

Ulaznice za filmove moguće je kupiti na blagajnama pola sata prije početka prve projekcije, kao i on line. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza