Proširenje turističke ponude Stoca uz pomoć projekta Via Dinarica
OTVORI GALERIJU

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Proširenje turističke ponude Stoca uz pomoć projekta Via Dinarica

Prvom fazom projekta urađene su mnogobrojne aktivnosti uređena je biciklistička ruta gdje je nasut dio puta, izgrađen je vidikovac za odmor biciklista.

18.12.2020. 10:31 Izvor: / Akta.ba

Općina Stolac i Javna ustanova Radimlja sudjeluju u projektu Via Dinarica s ciljem uspostavljanja suradnje na unaprjeđenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarica.

Ravnateljica Javne ustanove Radimlja Maja Lopin naglasila je kako je Via Dinarica veliki projekt koji se provodi kroz četiri faze i ima mnogo aktivnosti koje će turističku ponudu Stoca podići na veći nivo.

"Ovih dana je uspješno završila prva faza projekta. Druga faza će biti uskoro gotova, a ona se dijeli na dva korisnika iz općine Stolac, koji su uspješno napisali i osmislili projekt. Treća i četvrta faza su planirane u 2021. godini. Iznimno smo sretni što je Općina Stolac odabrana da sudjeluje u ovome projektu jer će Stocu donijeti brojne novitete i pogodnosti koji će turističku ponudu Stoca učiniti primamljivijom“, kazala je Lopin.

Prvom fazom projekta urađene su mnogobrojne aktivnosti uređena je biciklistička ruta gdje je nasut dio puta, izgrađen je vidikovac za odmor biciklista i pripremljen je teren; prilagođena je nekropola Boljuni te dio PP potrebama cikloturista i izrađeni su i postavljeni mobilijari duž staze koja obuhvaća informativne table, putokaze, klupe, stolove i ostalo. U prvoj fazi projekta naglasak je stavljen na nekropolu stećaka Boljuni pa je očišćeno raslinje dijelom puta od skretanja za Boljune do Londže, nabavljeni su bicikli i potrebne biciklističke opreme, pripremljen je terena za postavljanje osmatračnice za životinje, uređen je WC na Boljunima, uređen je okolni prostor oko bunara Neveš i pripremljen je teren za postavljanje drvenog odmorišta.

Voditelj projekta, Tomislav Prkačin ispred Općine Stolac iz Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i obnovu, smatra kako će aktivnosti koje su odrađene i one koje slijede Stolac učiniti atraktivnijim mjestom za turiste.

"Iznimno je važno što Stolac neće biti samo mjesto za posjet raznih kulturnih i povijesnih znamenitosti, nego i turističko mjesto gdje će se turisti moći odmoriti u prirodi, promatrati grad, istraživati i voziti bicikl u prirodi. Ovakvim aktivnostima Stolac će nastojati proširiti svoju turističku ponudu“, istaknuo je Prkačin.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza