U Travniku otvoren prvi Muzej selfija u BiH

25.12.2020. 13:46 / Izvor: Akta.ba
U Travniku otvoren prvi Muzej selfija u BiH

Enterijer muzeja sačinjen je od niza instalacija, vizualno privlačnih i dobro osvijetljenih, spremnih za savršenu fotografiju ili videozapis.

Za sve ljubitelje selfija, dobrih fotografija i društvenih mreža u Travniku je otvoren prvi Muzej selfija u BiH. 

Sada svi oni koji uživaju u društvenim mrežama, a prije svega Instagramu i fotografisanju, moći će da stvore svoja moderna umjetnička djela.

Inače, ovakvih muzeja ima svega dvadesetak u svijetu.

Idejni tvorac ovog projekta je Merima Habibović koja nam je kazala da je muzej je posvećen modernim verzijama autoportreta i publici društvenih mreža, a osmišljen je po uzoru na strane muzeje, ali s novim instalacijama i rekvizitima.

" Selfie muzeji su hit u svijetu i svaki evropski grad ima bar jedan muzej. Željela sam tako moderan i inovativan projekat realizovati u Bosni i Hercegovini i ponuditi mladim ljudima nesto novo. Mjesto gdje se moze napraviti dobra fotografija, video, zabaviti i druzitiEnterijer muzeja sačinjen je od niza instalacija, vizualno privlačnih i dobro osvijetljenih, spremnih za savršenu fotografiju ili videozapis. Velika Barbie kuća, cvjetna ljuljačka, kada napunjena dolarima koji padaju s neba, biserni bazen, džinovski kolači i lizalice plijene pažnju posjetilaca koji su imali priliku već sinoć posjetiti muzej", rekla nam je Habibović. 

 

Muzej se naplaćuje po minutaži boravka, pa tako, na primjer, 30 minuta košta 5KM. 

Habibović dodaje da su projekt podržali Centar za edukaciju mladih, Regionalna ekonomska zajednica Zenica,a preko EU4bussines Fonda.

Više o Muzeju možete pronaći na ovom linku. 

B.K. 



 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza