Danas vječiti derbi Željezničar – Sarajevo

01.03.2021. 09:20 / Izvor: Agencije
Danas vječiti derbi Željezničar – Sarajevo

Sarajevo će 142. vječiti derbi dočekati kao lider prvenstva sa 45 bodova, dok Željezničar na drugom mjestu ima 36 bodova.

Fudbaleri Željezničara danas od 17:30 sati na Grbavici igraju protiv gradskog rivala Sarajeva, u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Biće to duel dvije prvoplasirane ekipe jesenjeg dijela šampionata.

Sarajevo će 142. vječiti derbi dočekati kao lider prvenstva sa 45 bodova, dok Željezničar na drugom mjestu ima 36 bodova.

Trener Željezničara Amar Osim je u najavi prvog kola nastavka prvenstva izjavio da se mora izbjeći zamka prema kojoj sve ovisi o ovoj utakmici.

“Prva utakmica je specifična jer niko ne zna na čemu je. Ne znam kada igraš protiv prve na tabeli je li to dobro ili nije, teoretski možda i jeste, ali nismo ni mi toliko loši, nešto smo radili i pripremali se. Mi nismo previše mijenjali za razliku od njih, ali to ne mora ništa da znači. Moramo izbjeći zamku prema kojoj nam sve ovisi o ovoj utakmici što je relativno netačno jer šta god bude nama ostaje 13 kola gdje se moramo boriti kao lavovi”, kazao je Osim te dodao:

“Biće opasno ako budemo smatrali da ova utakmica nešto rješava. Ako izgubimo, male su šanse da se boriš za prvo mjesto, ali su iza tebe klubovi koji se bore za Evropu i oni su u boljoj poziciji od nas. Spremamo se za 14 kola, prvo kolo je sa Sarajevom, ali 14 kola moramo biti maksimalno angažovani da bismo se na kraju sezone nadali nekim finim stvarima”, kazao je Osim, koji zbog tri žuta kartona neće biti na klupi Željezničara.

Trener Sarajeva Vinko Marinović je poručio da su njegovi igrači spremni za novi okršaj sa gradskim rivalom.

“Cijelu ovu sedmicu smo posvetili pripremi gradskog derbija sa Željezničarom, zna se uvijek šta znači jedan takav meč, tako da su svi igrači spremni za taj meč. Sigurno je da će dati maksimum, no derbi je uvijek specifičan i taj meč mogu da odluče najsitniji detalji. Potrebno je biti koncentrisan i maksimalno pripremljen za svaku situaciju. Nadam se da ćemo biti spremni i opravdati ono što se od nas očekuje”, kazao je trener Sarajeva Vinko Marinović. 

Derbi utakmica 20. kola između Željezničara i Sarajeva igra se na stadionu ”Grbavica” od 17:30 sati bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza