Novi Renault Megane osvaja autonomijom od čak 1.700 km

25.02.2014. 08:43 / Izvor: eKapija.ba

Opsežno osvježeno izdanje popularnog Renaultovog kompaktnog modela Megane, stiglo je na tržište Bosne i Hercegovine.

Opsežno osvježeno izdanje popularnog Renaultovog kompaktnog modela Megane, stiglo je na tržište Bosne i Hercegovine. Uz svjež ekspresivan dizajnerski izražaj, domaće kupce osvaja izuzetno niskom potrošnjom goriva i autonomijom kretanja od čak 1.700 km sa jednim rezervoarom goriva.
Izuzetno velika autonomija kretanja, rezultat je iznimno niske prosječne potrošnje sjajnog 1.5 litarskog dCi Energy dizelaša sa 110 KS, uparenog sa optimiziranim šestostepenim manuelnim mjenjačem, a koji u prosjeku troši tek 3,5 l/100 km, te je sa jednim rezervoarom zapremine 60 litara, sposoban preći čak 1.714,28 kilometara.
No, nije štedljivost jedina kvaliteta novog Megana. Ne zaboravimo izražajan prednji dio sa novim korporativnim izgledom po uzoru na Clio IV i Captur, sa naglašenim tvorničkim logom i LED dnevnim svjetlima. Enterijer s druge strane nudi poslovično visok nivo udobnosti, kvalitete i bogate opreme.
Tu je i inovativni R-Link multimedijalni sistem za 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, koji objedinjuje navigaciju, radio, telefoniju, pregled fotografija i audio-video zapisa. Bezbrižniju svakodnevicu omogućavaju i druge inovativne Renaultove tehnologije poput kamere za vožnju unazad i automatskog dvozonskog klima-uređaja.
Od tehničkih novosti, vrijedi izdvojiti EDC automatski mjenjač sa dva kvačila i šest stepeni prenosa, koji spaja udobnost i malu potrošnju, te novi 1.2 litarski TCe benzinac sa 130 KS i 205 Nm obrtnog momenta, koji unosi novu dozu srčanosti, uz umjerenu potrošnju goriva.

Više informacija o novom Renaultu Megane možete pronaći kod ovlaštenog Renault koncesionara Doreno Doboj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza