Novosti iz DOMOD-a: Prvi Samsung zakrivljeni UHD TV

20.06.2014. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Novosti iz DOMOD-a: Prvi Samsung zakrivljeni UHD TV

Samsung potpisuje prvi zakrivljeni UHD TV na svijetu, a kupci BiH ga mogu kupiti u Robnim kućama DOMOD.

Prije samo pedeset godina teško je iko mogao zamisliti da će se pojaviti razni  LCD, LED, 3D i Smart televizori. Danas je industrija proizvodnje televizora otišla koliko daleko da su na tržištu, a i pojedinim domovima već svoje mjesto dobili zakrivljeni televizori. Samsung potpisuje prvi zakrivljeni UHD TV na svijetu, a kupci BiH ga mogu kupiti u Robnim kućama DOMOD.

Čudili se ili ne u DOMOD radnjama je već dostupan prvi zakrivljeni UHD TV na svijetu. Revolucionarni zakrivljeni UHD TV kompanije Samsung vodi u novi svet realističnog prikaza i stavlja gledaoca u sam centar zbivanja. UHD ekran je zakrivljen pod pravim uglom, zahvaljujući čemu omogućava gledanje sa optimalne udaljenosti iz svih delova dnevnog boravka. Osim toga, blago zakrivljeni UHD ekran obezbeđuje ujednačen i uravnotežen prikaz svih dijelova ekrana. Zakrivljeni UHD TV pojačava osjećaj dubine pri gledanju, vjernije prikazuje sve boje i nijanse.

Ultra HD prikaz slike znači da  se na ekranu mogu vidjeti i najskriveniji detalj, jasnije nego ikad prije. Samsung UHD TV nudi rezoluciju koja je četiri puta veća od Full HD rezolucije, sa bojama koje su precizne i realistične. Uživanje u slici koja je optimizovana tako da bude još jasnija i sa još više detalja nego ikada do sada je zagarantovano.

Zahvaljujući zakrivljenom Aero dizajnu moguće je da se utone u sliku i da se u njoj uživa. Aero postolje podiže sliku čime se postiže utisak da slika lebdi, a zabava postaje centar zbivanja. Kada se tome doda zakrivljeni ekran, doživljaj gledanja se podiže na sasvim novi nivo. Prirodni materijali i vrhunski izrađeni detalji zaslužni su za elegantan izgled na koji su svi vlasnici ponosni, a neupadljivi ugrađeni zvučnici obezbeđuju izvanredan zvuk sa samog TV-a koji parira moćnom UHD ekranu.

Samsung UHD je spoj modernog dizajna, najtraženijih opcija, multifunkcionalnosti i kvalitete. UHD TV je iz kategorije televizora sa najnovijim sistemom za prepoznavanje glasovnih komandi i intuitivnu direkciju pokreta, koji omogućava gledanje više ekrana na istom ekranu, a Smart opcija je nezaobilazna. Upravljanje je pokretima ili daljinskim upravljačem, a svi sadržaji sa mobitela mogu se prenijeti na ekran.

Više zabave, više zadovoljstva i više kvalitetnog gledanja garantuje novi Samsung zakrivljeni UHD TV, a DOMOD garantuje najbolji izbor i ponudu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza