Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla i grupe S.A.R.S

Pauza / KULTURA I FILM

Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla i grupe S.A.R.S

Premijera predstave "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla"bit će premijerno zvedena na sceni BNP-a Zenica 21. decembra.

15.12.2012. 11:36 Izvor: / eKapija.ba

 

Jedan od lidera muzičke scene na Balkanu, bend S.A.R.S. , komponira muziku za predstavu Harisa Pašovića “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, koja će premijerno biti izvedena na sceni BNP-a Zenica u produkciji  East West Centra Sarajevo i BNP-a Zenica.  Premijera predstave će biti u Zenici 21. decembra , nakon čega će predstava imati i svoju drugu premijeru u Sarajevu 25. decembra , saopćeno je iz East West Centra.

Glavna muzička tema predstave je pjesma “Društvo spektakla” koju je S.A.R.S napravio za ovu predstavu. Pored ove pjesme u prestavi će se uživo izvoditi i pjesma “Mir u svijetu” sa novog, još neobjavljenog albuma ovog poznatog benda.  Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je sastavljena od četiri priče: “Stavisky” – esej Miroslava Krleže o usponu i padu jednog ruskog tajkuna ukrajinskog porijekla u Francuskoj,  “Jedan lijep film” – kratka priča Gulliaumea Appolinaira o brutalnoj manipulaciji putem filma (i televizije),  dijelovi iz knjige “Društvo spektakla” Guya Deborda i kratka priča Harisa Pašovića o Bosancima i Hercegovcima.

Ove priče su postavljenje u kontekst života mladog ljubavnog para danas u Bosni i Hercegovini.

Predstava nije komedija kako bi to naslov sugerirao (mada ima i komičnih elemenata). Naslov je satirična kontekstualizacija savremenih političkih, ekonomskih i socijalnih (svjetskih i lokalnih) procesa. U predstavi učestvuju mladi bh. glumci predvođeni Sašom Handžićem i Džanom Džanić.

Pored njih na predstavi će raditi provjereni autorski tim: Irma Saje i Vanja Ciraj (kostimi), Lada Maglajlić (scenografija), Enes Huseinčehajić (grafički dizajn), Source Production (video), Nermin Hamzagić (asistent reditelja). Izvršni producent predstave je Ismar Hadžiabdić.

Foto:Bljesak.info

PODIJELI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza