Raznovrsni sadržaji na festivalu "Pet dana Zagreba u Sarajevu"

19.06.2018. 14:00 / Izvor: Fena
Raznovrsni sadržaji na festivalu 'Pet dana Zagreba u Sarajevu'

Festival će biti upriličen na nekoliko lokacija u gradu, uz programe koji sadrže igrane filmove, kazališnu predstavu, izložbu, koncerte, dječiji dan i gastro event.    

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH..... iz Zagreba u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak-Središnja uprava Sarajevo te Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba organizira festival 'Ja BiH…. pet dana Zagreba u Sarajevu 2018', koji će biti održan od 18. do 22. juna.

Festival će biti upriličen na nekoliko lokacija u gradu, uz programe koji sadrže igrane filmove, kazališnu predstavu, izložbu, koncerte, dječiji dan i gastro event.    

Predsjednik Udruge Ja BiH…. Ismet Efendić kazao je na pres-konferenciji da su za pet dana programa Festivala planirani filmski sadržaji najnovije proizvodnje, a gost reditelj je Nevio Marasović. Najavio je, između ostalog, i pozorišnu predstavu "Ko rukom odneseno", reditelja Bobe Jelčića (ITD Zagreb), koja će biti izvedena u Kamernom teatru 55.        

Na "Zagrebačkom teferiću", događaju kojim Sarajevo dočekuje Zagreb (22. juni u AT Mejdanu) sudjelovat će književnik Ivica Đikić, reditelj Bobo Jelčić, pijanista Kenan Mačković, a moderatorica tog događaja je Danijela Trbović. Posjetiocima će biti prezentirane i dvije kuhinje Coocing Croatia (Željka Stošić) i (Stalko je slatko, Sarajevo) Aida Krstić.    

Ove godine bit će održan deveti Festival, a organizatori su uglavnom zadovoljni odzivom publike ranijih godina. Podsjetili su da su, iako budžetski limitiran, na tom festivalu dosad gostovali vrhunski umjetnici (muzika, pozorište, slikarstvo...) kako u Sarajevu tako i u Zagrebu. Sve te sadržaje donose, u oba grada, bez naknade za publiku.  

Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić naglasio je da se suradnja s Udrugom Ja BiH… iz Zagreba uklapa u njihovu koncepciju povezivanja ljudi, gradova, država, naroda. Svojim primjerom, kaže, pokazuju kako se može najnormalnije živjeti zajedno, sa svim našim različitostima.

Svečano otvaranje Festivala najavljeno je za večeras u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti gdje će biti prikazana izložba fotografija i dizajna dizajnersko-fotografskog tandema Sanje Bachrach Krištofić i Marija Krištrofića.

Festival se održava uz podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića te Kantona Sarajevo.       

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza