Evo zašto morate oprati novu odjeću prije nošenja

27.07.2018. 10:59 / Izvor: Akta.ba
Evo zašto morate oprati novu odjeću prije nošenja

Većina žena voli šoping i kada si kupi nešto novo, odmah to želi obući. Bilo da se radi o novoj haljini ili novom paru traperica.

 

Većina žena voli šoping i kada si kupi nešto novo, odmah to želi obući. Bilo da se radi o novoj haljini ili novom paru traperica, odmah nam se čini da je to jedini komad koji imamo i ne želimo nositi ništa drugo.

U tome svemu, dobar dio nas izbjegava prvo pranje nove robe, ali to je nešto što definitivno trebate napraviti. Za početak, samo razmislite kroz koliko je ruku i skladišta određena stvar prošla da bi došla do trgovine u kojoj ste je kupili, a ako vam to nije dovoljno, razmislite samo o tome koliko ju je ljudi moglo probati prije vas, piše Cosmopolitan.

Osim toga, važno je znati i da kemikalije koje se koriste u proizvodnji odjeće iritiraju kožu i mogu izazvati razne kožne probleme, poput osipa i psorijaze, prenosi Index.hr.

Neke od tih kemikalija su manje štetne, a neke više, ali svakako, ako želite izbjeći zdravstvene probleme, operite odjeću prije nego što je prvi put obučete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza