Obradujte se Mustard palačinkama
Palačinke peći na klasičan način, puniti sa pripremljenim kremom od piletine i gorušice, zarolati po želji i dekorisati sa gorušicom i svježim bosiljkom.
Sastojci
Brašno pšenično 250g
Pileći file 250g
Gorušica 2 kašike
Mrkva 50g
Celer korijen 50g
Maslac 80g
Bijeli luk 1 češanj
Bosiljak svježi 10g
Limun 1kom
Bijeli biber 1 kašikica
Sol 1 kašika
Priprema:
Pileći file skuhati u slanoj vodi zajedno sa korijenom celera, mrkvom, bijelim lukom, posoliti i dodati bijeli biber. U bledner staviti vrlo malo tečnosti, sok od limuna, pileći file, 1 kašiku gorušice i povrće, dodati 40 g maslaca i sve izblendati. Staviti u dresir kesu da se ohladi.
Od brašna, jaja, rastopljeng maslaca, soli i mlijeka umutiti masu za palačinke. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću mase.
Palačinke peći na klasičan način, puniti sa pripremljenim kremom od piletine i gorušice, zarolati po želji i dekorisati sa gorušicom i svježim bosiljkom.
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.