Dokumentarac "Švabo u Sarajevu" otvara sedmi "Simposar"

02.11.2018. 11:14 / Izvor: Fena
Dokumentarac 'Švabo u Sarajevu' otvara sedmi 'Simposar'

Sedmi međunarodni sportski simpozij "Simposar" bit će otvoren sutra premijerom dokumantarnog filma Sabahudina Topalbećirevića.

Sedmi međunarodni sportski simpozij "Simposar" bit će otvoren sutra premijerom dokumantarnog filma Sabahudina Topalbećirevića "Švabo iz Sarajeva", koji govori o životu jedne od najvećih sportskih fudbalskih legendi BiH i bivše Jugoslavije, Ivici Osimu. 

Topalbećirević, osnivač i direktor "Simposara", naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da će u subotu gosti simpozija između ostalih biti selektor BiH Robert Prosinečki, selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Davor Šuker, košarkaški velikan Željko Pavličević i drugi. 

"Film o Švabi mi je najdraži. Uzeli smo najveću salu u Sarajevu, salu koja prima 1.000 ljudi i ja se opet bojim da će biti premala za film o Ivici Osimu", izjavio je Topalbećirević.

Fudbalska legenda Refik Šabanadžović istaknuo je da mnogo toga duguje Ivici Osimu.

"Sve što sam naučio o fudbalu, ali i o tome kako biti čovjek, naučio sam od Osima. Da nisam imao te prve korake s njim u Sarajevu, teško da bih imao ovakvu karijeru", kazao je Šabanadžović.

Dokumentarni film "Švabo u Sarajevu" će biti prikazan večeras u Bosanskom kulturnom centru u 18.45 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza