Instagram dobio konkurenciju

01.03.2018. 08:35 / Izvor: Faktor
Instagram dobio konkurenciju

Instagram je dobio konkurenciju. Riječ je o aplikaciji Vero koja je sve popularnija na App Store-u.

Društvena mreža bez reklama koja dozvoljava korisnicima da dijele fotografije i ubacuju linkove u njihov opis, ali i preporučuju knjige, filmove i serije svojim pratiocima postaje sve popularnija u svijetu. I mnoge poznate ličnosti su se pohvalile da su počele da koriste ovu mrežu.

Aplikaciju je 2015. lansirao libanski milijarder Ayman Hariri. U intervjuu za CNBC Hariri je rekao da je aplikaciju pokrenuo jer je frustriran brojem reklama koje se pojavljuju na Facebooku i Twitteru.

Po čemu se Vero razlikuje?

Vero pokušava da bude Instagram, Facebook, Twitter i Spotify u jednom. Postovi mogu biti i slika, tekst, ali i link. Postovi su sortirani hronološki, što je trenutno velika prednost u odnosu na Facebook, Instagram i Twitter.

Ne radi se o broju pratilaca

Na Veru postoji razlika između prijatelja i pratilaca. Možete birati ko će da vam bude prijatelj, a ko pratilac. Postoje tri opcije: bliski prijatelji, prijatelji i poznanici. Čim prihvatite zahtjev drugog profila u mogućnosti ste da joj odmah dodijelite neku od ove tri "titule". Kasnije kada objavljujete sliku možete izabrati koja grupa ljudi će je vidjeti, prenosi B92.

Da li je Vero besplatan?

Trenutno jeste, ali uskoro će početi da se naplaćuje pretplata, a svi oni koji plate bit će oslobođeni reklamnog sadržaja. Ukoliko ste u prvih million korisnika, aplikaciju ćete imati zauvijek besplatno, a ako ne, pretplata će iznositi tek nekoliko dolara godišnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza