Pauza

Intereuropa organizovala 23. igre "Intereuropijada"

12.06.2007. 13:44 / Izvor: eKapija.ba

Koncern Intereuropa, svake godine tradicionalno organizuje sportske igre pod nazivom Intereuropijada. To je događaj koji uposlenike Intereurope širom svijeta povezuje kroz sport, prijateljstvo i zabavu. Sportske igre pod nazivom Intereuropijada prvi put su organizovane 1976. i održale su se sve do danas.

Ove godine po prvi put u historiji, društvo Intereuropa RTC Sarajevo dobilo je čast da organizuje Intereuropijadu. Potrudili su se da organizacija bude na najvišem nivou a rezultati nisu izostali.

Igre su se održavale u kompleksu Hotela Ilidža, tačnije u kampu Oaza.

Igre je svečano otvorio predsjednik uprave Andrej Lovšin a dobrodošlicu svim učesnicima je zaželio direktor Intereurope RTC Sarajevo, G. Meho Bavčić čiji je govor izmamio najviše aplauza.

Po prvi put na igrama zapaljena je i Olimpijska vatra koja je za sve Intereuropejke i Intereuropejce bila najveći spektakl.

Dokaz o omiljenosti igara bio je veliki broj prijavljenih učesnika. Na igrama je učestovovalo 650 učesnika sa 20 prijavljenih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i šire.

Takmičari su se takmičili u pet sportskih disciplina: Nogomet, Odbojka na travi, Košarka, Stoni tenis, Logistički lanac i Povlačenje konopca.

Kako smo pokazali da smo izuzetno dobri domačini i orgnizatori igara, pokazali smo i kroz sport svoj kvalitet.

Naime Intereuropa RTC Sarajevo osvojila je prva mjesta u sportskim disciplinama Nogomet, Stoni tenis, Logistički lanac i Povlačenje konopca i samim tim postali i UKUPNI POBJEDNIK igara.

Kruna Intereuropijade bila je subotnja veče kada je u hotelu Austijia održana nezaboravna zabava gdje se slavilo, plesalo i igralo do jutarnjih sati. Zabavu je svečano otvorio Ansambl narodnih igara i pjesama "Kolo bosansko" koji su učesnicima "Kolažom bosanskih igra"..pokazali kako su u Bosni igra i slavi.

Tradicionalno svake godine u okviru Intereuropijade održava se igra „Pokaži šta znaš“.

gdje su djevojke Intereurope RTC ponovo uz muziku Tarkana i orjentalni ples odnijele prvo mjesto.

Za zabavu do ranih jutarnjih sati pobrinuo se orkestar Cultura Music uz harmonikaša Pericu Simonovića i vokalnu interpretaciju Nenada Nenu Murića. U Sarajevu se ova tri dana osjećao olimpijski duh iz 1984 godine što je i bila namjera ovih igara koje je Intereuropa predstavila u sloganu „NEKAD OLIMPIJADA, DANAS INTEREUROPIJADA."

Marketing

Intereuropa RTC d.d. Sarajevo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza