Intervju neće u kina: Uvjereni da je S. Koreja hakirala Sony

18.12.2014. 13:54 / Izvor: 24sata.info
Intervju neće u kina: Uvjereni da je S. Koreja hakirala Sony

Američki istražitelji zaključili su da je Sjeverna Koreja iza hakerskog napada na Sony Pictures, doznaje Reuters od izvora u američkoj vladi. Obamina administracija još nije odlučila hoće li javno objaviti svoja otkrića.

Američki istražitelji zaključili su da je Sjeverna Koreja iza hakerskog napada na Sony Pictures, doznaje Reuters od izvora u američkoj vladi. Obamina administracija još nije odlučila hoće li javno objaviti svoja otkrića, rekao im je jedan od dužnosnika. Business Insider prenosi kako su hakeri koristili slične alate i tehnike kao i u ranijim napadima na Saudijsku Arabiju i Južnu Koreju. Također su koristili i servere u Boliviji, kao u napadu 2012. godine na Južnu Koreju.

Nakon što je nekoliko američkih kinoprikazivača odustalo od prikazivanja filma Intervju, Sony je objavio da potpuno odustaju od distribucije komedije sa Sethom Rogenom i Jamesom Francom. Naime, u komediji za koju se govori da je zakuhala cijelu stvar i naljutila Kim Jong-una, Franco i Rogen odlaze u Sjevernu Koreju raditi intervju s novim vođom, ali imaju i zadatak ubiti ga. Film je navodno koštao 44 milijuna dolara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza