INZ nizom događaja obilježava Svjetski dan hrane

15.10.2018. 12:51 / Izvor: Akta.ba
INZ nizom događaja obilježava Svjetski dan hrane

Institut će ovaj program završiti kratkom prezentacijom rezultata Projekta "Suzbijanje ambrozije na području ZDK".

Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica obilježava Svjetski dan hrane a u okviru obilježavanja ovog datuma, biće održani seminar, Okrugli stol i prezentacija. 

Program će biti održan u utorak 16. oktobra, u Hotelu Zenica sa početkom u 10 sati. 

Okrugli stol i seminar su na temu "Održivi ruralni razvoj u funkciji zdravlja kroz organsku proizvodnju hrane”, a nakon toga biće održana i prezentacija rezultata projekta "Suzbijanje ambrozije na području ZDK".  Cilj nam je na jednom mjestu okupiti sve relevantne faktore i značajne osobe iz oblasti proizvodnje i kontrole hrane, organske proizvodnje, kao i zvaničnike državnih organa i institucija čija nadležnost je briga o hrani. 

Seminar počinje u 10 sati i trajati će 90 minuta. Teme seminara su Svijet bez gladi, Održivi ruralni razvoj u funkciji zdravlja kroz organsku proizvodnju hrane i Zdravstveni aspekti organske hrane, a osim stručnjaka INZ-a predavač je i prof.dr. Nezir Tanović sa Agromediteranskog fakulteta Mostar, ekspert iz oblasti poljoprivrede i autor niza strateških projekata i dokumenata iz oblasti proizvodnje hrane. 

Cilj Okruglog stola koji je planiran za 12 sati je razmjena iskustava, informacija o održivom ruralnom razvoju na području BiH, kao i  potaknuti raspravu vezanu za ruralni razvoj kroz prozvodnju organskih proizvoda, sa aspekta zaštite zdravlja stanovništva. Učesnici okruglog stola su predstavnici ministarstava nadležnih za ruralni razvoj i poljoprivredu, te kantonalni sanitarni i veterinarski inspektori.

Institut će ovaj program završiti kratkom prezentacijom rezultata Projekta "Suzbijanje ambrozije na području ZDK", koja je planirana u 14 sati. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza