Izložba fotografija "Kumamoto Art Polis: arhitektura kroz komunikaciju’"

12.05.2014. 12:54 / Izvor: eKapija.ba
Izložba fotografija 'Kumamoto Art Polis: arhitektura kroz komunikaciju’'

Ambasada Japana u BiH i Muzej grada Zenice, 13.maj u 19.30 sati, organiziraju izložbu fotografija "Kumamoto Art Polis: arhitektura kroz komunikaciju" i projekcije japanskih filmova u Muzeju grada Zenice.

Ambasada Japana u BiH i Muzej grada Zenice, 13.maj u 19.30 sati, u Sinagogi (Muzej grada Zenice) organiziraju izložbu fotografija “Kumamoto Art Polis: arhitektura kroz komunikaciju” i projekcije japanskih filmova u Muzeju grada Zenice.

Izložba traje do 28.maja. Ulaz je slobodan.

Izložba dokumentira pokret iz oblasti arhitekture, gdje su lokalni arhitekti, uz kreativan i umjetnički pristup, preobrazili javne i privatne institucije u jednoj od japanskih prefektura, Iniciran od strane guvernera Morihiro HOSOKAWE (1983-1991), projekat je predstavljao fuziju ‘nove arhitekture’ i regionalne historije i umjetnosti, sa svrhom kreiranja ‘nove kulture’ i doprinosa razvoju atraktivne regije.

Japanski filmovi

1.            "Uvijek – zalazak sunca u Trećoj ulici 3", (2012)

2.            "Robo-G", (2011)

3.            Animirani film ‘"Hrabra priča’", (2006)

Projekcije će biti upriličene tokom trajanja izložbe (13-28.maj), uključujući i Noć muzeja u Zenici, 17.maja. Filmovi se prikazuju na japanskom jeziku, sa titlovima na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan.

Izložba fotografija “Kumamoto Art Polis: arhitektura kroz komunikaciju” će također biti predstavljena u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum, Sarajevo u periodu 30.maja – 9.juna. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza