Pauza / KULTURA I FILM

Izložba radova umjetnice Ene Dujmović u Raiffeisen galeriji

12.11.2016. 08:00 / Izvor: Akta.ba

Gledano izvana, zgrada Centrale Raiffeisen banke može izgledati formalno i ozbiljno, ali iza njene staklene površine odvija se i niz društveno odgovornih aktivnosti koje oplemenjuju prostor ove kompanije. Jedna od tih aktivnosti jeste i podrška kulturi. Naime, arhitektonskim rješenjem ove zgrade, u ulici Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u auli je predviđen galerijski prostor u kojem se već sedam godina realizuju izložbe u okviru saradnje Banke i Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva.

Jučer je postavljena, peta po redu ovogodišnja, samostalna izložba u Raiffeisen GALERIJI. Svoje radove izložila je mlada umjetnica Ena Dujmović, učesnica brojnih izložbi i radionica, koja je 2015. godine nagrađena za najbolju studenticu generacije na odsjeku Produkt dizajn.

Izložba će biti otvorena svaki radni dan, od 8 do 16 sati, kada se zainteresovani građani mogu upoznati sa radom ove umjetnice, ali i dati vlastiti doprinos kupovinom izloženih djela.

Cilj saradnje sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo jeste kreiranje okruženja u kojem još uvijek neafirmisani umjetnici mogu izložiti svoje radove javnosti, najprije u okviru kolektivne izložbe, a potom i pojedinačno. Također, u okviru ove saradnje, Raiffeisen banka jednokratnim stipendijama nagrađuje najbolje studente Akademije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza