Izmjene u programima BHRT-a od ponedjeljka zbog koronavirusa

14.03.2020. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Izmjene u programima BHRT-a od ponedjeljka zbog koronavirusa

Neke od redovnih emisija neće biti emitirane, dok će druge imati promijenjen koncept i nove termine.

U skladu sa dešavanjima vezanim za pandemiju koronavirusa, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine obavještava gledatelje da će od ponedjeljka 16. 3. 2020. doći do izmjena u programskoj shemi BHT1.

Neke od redovnih emisija neće biti emitirane, dok će druge imati promijenjen koncept i nove termine., stoji u saopćenju. 

Posebne programske cjeline će biti emitirane u okviru Jutarnjeg programa i informativnih emisija, a svaki dan od 17:00 će realizirati i specijalnu emisiju "Koronavirus u BiH" sa najnovijim vijestima, važnim informacijama, analizama i preporukama uz učešće relevantnih sagovornika.

Dok traje obustava nastave u BiH, BHT1 će svakim radnim danom u 9:30 emitirati emisiju Domaća zadaća, sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola a za učenike viših razreda pripremit će Domaću zadaću specijal, svakim radnim danom u 12:30.

Specijalne emisije će pratiti nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine će  navodi se, sve kapacitete angažirati kako bi pripremali najnovije i najvažnije informacije o koronavirusu, kako u našoj zemlji, tako i u regionu i svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza