Jaeger Music Night predstavlja "Malter Ego": Mostarski bend nastupa u Klubu "Flamenco" u Ljubuškom - 19.09.2009. godine

17.09.2009. 16:16 / Izvor: eKapija.ba
Jaeger Music Night predstavlja 'Malter Ego': Mostarski bend nastupa u Klubu 'Flamenco' u Ljubuškom - 19.09.2009. godine

Nakon kraće pauze finalisti Programa "Jaeger Music Night" ponovo kreću u nastupe po bh. klubovima. Prvi takav nastup je koncert mostarskog benda "Malter Ego", koji je zakazan za subotu, 19. septembra u Klubu "Flamenco" u Ljubuškom, sa početkom u 22:00 sata.

Podsjećanja radi, u finalnom dijelu Programa "Jaeger Music Night" nastupa sedam bh. bendova, koje je odabrao tročlani žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom i članom grupe "Dubioza kolektiv".

Pored "Malter Ega" finalisti Programa "Jaeger Music Night" su: "Venus" iz Mostara, "Rigorozni" iz Sarajeva, "Nula Plus" iz Tuzle, "Berette" iz Širokog Brijega, "Fetus" iz Tuzle, te "Motherfunky" iz Prijedora.

Iako je "Malter Ego" nastao tek 2008. godine, zapažene nastupe imali su na natjecanjima bendova "Obračun kod Paje" u Širokom Brijegu i "Farsa" u Čapljini. Svojom energijom i karizmom osvojili su i gradske vlasti u Mostaru, koje su ih angažovale za nastup na gradskom dočeku Nove, 2009. godine u Mostaru.

Iako se muzika koju "Malter Ego" izvodi dojima neobaveznom, način na koji ovih pet momaka pristupa stvaranju muzika je veoma ozbiljan, a zvuk koji bend proizvodi je žestoki i čisti rock `n roll. Zato ne propustite nastup ovog odličnog benda koji će se desiti u Klubu "Flamenco" u Ljubuškom, u u subotu 19.09.2009. godine, sa početkom u 22:00 sata.

Jaegermeister garantira svim finalistima "Jaeger Music Night" Programa po dva plaćena nastupa na koncertima koji se tokom 2009. godine održavaju na cijelom prostoru BiH, a krajem godine glasovima žirija i publike na www.jaegermusicnight.ba bit će izabrani i pobjednici Programa "Jaeger Music Night", koji će biti nagrađeni vrijednim nagradama. Najbolji bend dobit će na poklon snimanje i izdavanje svog prvog albuma, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza