Pauza / TURIZAM I GASTRO

Jahorina i hotel Bistrica: Idealna destinacija za vikend i godišnji odmor

22.07.2014. 12:01 / Izvor: eKapija.ba

Planine su idealne za bijeg od ljetnih vrućina, bilo da ih izaberete kao destinaciju samo za vikend ili za pravi godišnji odmor. Za sve one koji još nisu posjetili olimpijsku ljepoticu Jahorinu, predstavljamo usluge koje pruža AD OC Jahorina i hotel Bistrica, u organizaciji različitih privrednih, naučnih, političkih, sportskih, kulturnih i drugih skupova i događaja, a sve uz bogato znanje i dugogodišnje iskustvo zaposlenih.

O hotelu Bistrica:

Na najljepšem vidikovcu Jahorine između vrhova visokih do 2000 metara i dolina rijeka Prača i Drina 1620 metara iznad mora nalazi se hotel Bistrica. Udaljen je 28 KM od Sarajeva i 14 KM od Pala sa kojima je povezan modernim saobraćajnicama. Hotel je kategorisan sa 3***, raspolaže sa 152 sobe i 8 apartmana što ukupno čini 320 osnovnih i 80 pomoćnih ležaja. Sve sobe imaju kupatilo, sat. tv i direktnu telefonsku liniju a besplatno  korištenje sefa na recepciji i Wi Fi obezbjeđeno je u društvenim prostorima.

Od sadržaja može se izdvojiti: aperitiv bar sa večernjom muzikom, kamin salu sa terasom i predivnim pogledom, restoran sa bogatom ponudom hrane i pića, pansionski restoran sa tradicionalnim i drugim jelima, sale za sastanke kapaciteta od 50 do 300 mjesta, potrebnu tehniku za održavanje skupova i dr.

U sportsko zabavnom dijelu hotel raspolaže sa zatvorenim bazenom dimenzija 16x8 metara, 2 finske saune, teretanom, salom za stoni tenis i bilijar, kioskom za štampu kao i nizom drugih sadržaja. Posebno napominjemo sportske terene za male sportove (košarka, odbojka, rukomet) kao i veliki travnati teren za fudbal u neposrednoj blizini hotela.

Ako želite više od navedenog i ako ste stvarni ljubitelj prirode za vas će se organizovati: panoramska vožnja žičarom, ručak u prirodi, pješačke ture, vožnje četverotočkašima i mountain bike-om i niz drugih aktivnosti.

O Jahorini:

Jahorina je planina duge tradicije bavljenja različitih vidova turizma a između ostalog bila je jedna od planina domaćina XIV Zimskih olimpijskih igara 1984 godine. Pored zimskog turizma po kome je poznata u čitavom svijetu na Jahorini su se razvili i mnogi drugi vidovi turizma kako u ljetnom tako i proljetnom i jesenjem periodu. Jahorina je mjesto održavanja različitih skupova, seminara, kongresa, druženja, priprema sportista, sportskih takmičenja, đačkih ekskurzija, studentskih manifestacija, škola u prirodi kao i mjesto za odmor tokom čitave godine.

"Nadamo se da ćete detaljno razmotriti našu ponudu i sagledati sve mogućnosti koje Vam pruža Olimpijski centar Jahorina i hotel Bistrica a da će uz ljubazno osoblje, topla i  opuštena  atmosfera hotela vaš boravak učiniti sadržajnim i  opravdati sva vaša očekivanja. Ako imate u planu neke od pomenutih aktivnosti, kontaktirajte nas i dođite da se dogovorimo, a sve vaše ideje uz naše sugestije i prijedloge  ćemo uspješno realizovati", poručuju iz Olimpijskoj centra Jahorina.

Više o AD OC Jahorina i hotelu Bistrica možete pogledati i na www.oc-jahorina.com i na FB Olimpijskog centra.

Kontakt: prodaja@oc-jahorina.com , rezervacije@oc-jahorina.com

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza