Jahorina ponovo nadmašila samu sebe

17.12.2018. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Jahorina ponovo nadmašila samu sebe

Tokom ove manifestacije OC Jahorina je predstavio i  časopis “Hello! Travel: Jahorina”, koji je osmi časopis ove edicije, a po ocjenama mnogih, i najuspješniji do sada.

JahorinSki retro opening svojim bogatim programom privukao je na Jahorinu mnogobrojne ljubitelje skijanja, muzike,  dobre zabave ali i takmičenja.U periodu od 13. do 16. decembra na novouređenim jahorinskim skijaškim stazama skijalo je gotovo 7.000 skijaša što je za 7 puta više u odnosu na isti termin prošle godine.

Ovaj rezultat je za duplo više od cjelokupnog mjeseca decembra prošle zimske sezone koja je, poređenja radi, bila rekordna po svim parametrima. Prihodi od prodaje ski karata u odnosu na isti period prošle godinu porasli su za 140%, što je zasigurno već sad odličan pokazatelj da će nova zimska turistička sezona na Jahorini biti najbolja do sad.

Posjeti planine van svih očekivanja za ovaj period godine i prepunim Jahorinskim smještajnim kapactetima doprinjeli su i događaji koje je Olimpijski centar Jahorina organizovao za sve posjetioce tokom manifestacije svečanog otvaranja nove turističke sezone.

Od mini olimpijade gdje su se u 4 dicipline takmičile grupe naše zemlje, Srbije, Hrvatske, Slovenije ali i daleke Kine do svečanog otvaranja noćne staze uz spust sa bakljama što je prizor koji izaziva posebno oduševljenje.

Tokom ove manifestacije OC Jahorina je predstavio i  časopis “Hello! Travel: Jahorina”, koji je osmi časopis ove edicije, a po ocjenama mnogih, i najuspješniji do sada.

Događaj koji je izazvao najveće interesovanje ljubitelja planine je svakako koncert Crvene Jabuke koji je atmosferu u hotelu Bistrica pred više stotina posjetilaca iz svih država bivše Jugoslavije doveo do usijanja uz nove i stare hitove ovog kultnog sastava iz Sarajeva.

U narednom periodu iz OC Jahorina najavljuju odlične uslove za skijanje uz najbolje pripremljene skijaške staze u regionu i bogat zabavni program, te pozivaju sve na prednovogodišnji koncert Lepe Brene koji će se na Jahorini održati 29.12. i za koji se već traži karta više.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza