Jazz Fest: Večeras počinje 23. praznik muzike u Sarajevu

Pauza / KULTURA I FILM

Jazz Fest: Večeras počinje 23. praznik muzike u Sarajevu

07.11.2019. 09:13 / Izvor: Akta.ba

Dvadesettreće izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje u večeras i donosi i ove godine raznovrstan program. Glavni program festivala počinje 7. novembra ali će već od, 6. novembra u Klubu 1 bit će održana svojevrsna najava ovogodišnjeg Jazz Festa. U 20 sati nastupio  je beogradski bend Fish In Oil. Ovo je bio treći nastup ovih sjajnih muzičara u Sarajeva u organizaciji Jazz Festa.

Nastupali su na prošlogodišnjem festivalu u okviru programa Late Nite Stage, a u septembru ove godine u SARTR-u su održali nezaboravan koncert, u okviru uspješne koncertne sezone Grlom u jagode koju Jazz Fest od ove godine organizira u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Sedmog novembra festival će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu.

Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava - prvo će finski trio MOPO nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX. 

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani i to sat prije početka koncerta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza