Je li ovo sastav koji je Prosinečki spremio za duel sa Finskom?

12.10.2019. 10:53 / Izvor: Oslobođenje
Je li ovo sastav koji je Prosinečki spremio za duel sa Finskom?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra duel sa selekcijom Finske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra duel sa selekcijom Finske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a samo pobjeda ostavlja naš nacionalni tim u igri za plasman na ovo veliko takmičenje.

Očekivanja su ogromna, a sa njima je velik i pritisak, jer su svi svjesni da naš tim današnji meč protiv zasad odličnih Finaca naprosto mora dobiti. I to bez kapitena Edina Džeke, koji duele sa FInskom i Grčkom propušta zbog povrede jagodične kosti.

Robert Prosinečki ustvrdio je da će napraviti određene promjene u timu, pa je za očekivati da jedna od njih bude napravljena na poziciji desnog beka, gdje treba očekivati Zorana Kvržića, koji igra u odličnoj formi u dresu Rijeke baš na toj poziciji. Na lijevom beku svakako će biti Sead Kolašinac i tu nema dileme, baš kao što ne bi trebalo biti previše dilema o štoperskom paru, koji će vjerovatno činiti Toni Šunjić i Ermin Bičakčić. Na golu, naravno, ostaje Ibrahim Šehić.

Dilema je bilo o sastavu veznog reda u ovom duelu, a najviše o trećem veznjaku. Miralem Pjanić je dobio ulogu neupitnog lidera, a dobre partije Amera Gojaka obezbijedile su i njemu mjesto startera u ovom meču. Uz njih bi trebao zaigrati Muhamed Bešić.

Edin Višća je starter na desnom krilu, a lijevo bi trebao započeti Haris Duljević, koji je stisnuo zube i prevazišao povredu. Ipak, treba očekivati da nastup u ovoj utakmici zabilježe Izet Hajrović i Dino Hotić, pogotovo ako naš tim ne bude imao povoljan rezultat.

U vrhu napada, šansu bi da zaigra umjesto Edina Džeke trebao dobiti Armin Hodžić, koji je na spisak vraćen i prije Džekine povrede. On je u boljoj formi u odnosu na Riada Bajića i to bi trebalo biti presudno u izboru, uz činjenicu da je dinamičniji igrač i da će našem timu omogućiti bržu igru.

Foto: pixabay

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza