Jedinstveni tretman Dalekog Istoka - Marokansko kupatilo

18.11.2016. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Jedinstveni tretman Dalekog Istoka - Marokansko kupatilo

Marokansko kupatilo izvodi se u prostoriji ispunjenom parom, sa blago prigušenim svjetlima za potpun ugođaj opuštajuće atmosfere.

Tradicionalni tretman arapskih zemalja, prisutan kao dio spa ponude širom svijeta, u Sarajevo donosi Herbal Spa centar. O načinu izvođenja tretmana te zdravstvenim prednostima jedinstvene sesije ljepote i opuštanja, saznajte u nastavku...

Marokansko kupatilo izvodi se u prostoriji ispunjenom parom, sa blago prigušenim svjetlima za potpun ugođaj opuštajuće atmosfere. U prvim minutima ove sesije na tijelo nanosimo marokanski sapun koji na vašoj koži ostaje 10min.

Ovo su trenuci kada sapun uz paru započinje svoje djelovanje omekšavajući kožu, otvarajući pore i pripremajući je za sljedeći korak. Nakon ispiranja sapuna započinje piling kože koji izvodi kozmetičarka uz primjenu rukavice poznate pod nazivom "lifa".

Na ovaj način, uz masažne pokrete, radi se detaljan piling, te se cjelokupan tretman završava nanošenjem ružinog losiona koja dubinski hidratizira i umiruje kožu, pružajući joj svježinu i elastičnost. Sastojci pilinga su prirodni, a vrste kupatila su prilagođene vašim potrebama i omiljenim mirisima, te se možete odlučiti za kupatilo uz upotrebu blagotovornog vulkanskog blata, ljekovitih biljaka, osvježavajuće prirodne jagode ili prirodnog afrodizijaka tamne čokolade.

Učinak kupatila na zdravlje ogleda se prije svega u ubrzanju metabolizma, te stimulisanju cirkulacije krvi i limfe čime se podstiče odstranjivanje toksičnih tvari iz organizma. Ružičasti izgled kože koji se može pojaviti tokom tretmana znak je da su pokrenute aktivnosti znojnih žlijezda, vanjski slojevi kože se umiruju dok oštećene stanice bivaju temeljito odstranjene.

Tretman parnog kupatila umiruje nervne završetke, zagrijava i opušta mišiće, tijelo, um. Koža je svježa, nahranjena i mirisna.

*Kupatilo se ne preporučuje u slučaju akutnih plućnih oboljenja kao što su bronhitis ili upala pluća, kao ni trudnicama ili osobama sa infekcijom kože.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza