Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Jednostavne navike koje će vas pripremiti za dan

24.04.2014. 13:40 / Izvor: Dnevnik.hr

Vaša jutra su neuredna? Spavate do posljednjeg trenutka, a onda sve obavljate na brzinu? Ako ćete vjerovati stručnjacima, sebi biste napravili medvjeđu uslugu da jutro posložite tako da vas čeliči za ostatak dana, a ne da bude nešto od čega se morate oporavljati. Nekoliko jednostavnih jutarnjih navika može vas pripremiti za dan, piše Huffington Post.

Dan počnite odlukom - možete biti jednostavna poput one da ćete imati sjajan dan.

Dok se dotjerujete, fokusirajte se na disanje. Zadržite dah pet sekundi, a onda ga jednako toliko ispuštajte i sve to dok recimo nanosite make up.

Izmjerite koliko vam je vremena potrebno za spremanje jer mnogi misle da im treba manje vremena za neke stvari, a na kraju kasne.

Kada izmjerite koliko vam je potrebno za dotjerivanje, dodajte si još 15 minuta kako ne bi trebali žuriti. Tih tek 15  minuta snizit će vam razinu stresa i dobro doći u neočekivanim situacijama.

Slušajte veselu muziku - sastavite listu od koje se osjećate optimistično i koja vas uveseljava.

Spakirajte se unaprijed, barem ručak, a ako vam se da i doručak jer ćete na taj način uštedjeti vrijeme, novac, ali i unijeti manje kalorija. Naime, nećet se zaustaviti usput u pekari i na brzinu pojesti nešto nezdravo.

Rastegnite se. Jutarnja tjelovježba pomaže u poboljšanju energije i produktivnosti, ali ako niste taj tip dovoljno će biti i nekoliko minuta istezanja. I to je to.

PODIJELI:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza