Pauza / SPORT

Još samo dva dana za prijave na šesto izdanje Jahorina Ultra traila

09.07.2020. 09:28 / Izvor: Akta.ba

Šesto izdanje Jahorina Ultra traila se bliži i prijave za takmičenje koje će se održati 25. i 26. jula na Jahorini su u toku još samo dva dana. Do sada je prijavljeno više od 260 takmičara koji će trčati trail stazama sa ciljem osvajanja ITRA bodova. Predstavljene su i rute staza  dužina od 14, 23, 49 i 88 km izmjenjene u odnosnu na prethodnu godinu sa poboljšanim markacijama i startom i ciljem kod hotela Vučko. Predstavljen je i izgled startnog paketa u kojem trkači dobijaju posebno dizajnirane majice, rukave, bandane i startni broj. Organizatori savjetuju da izbor za smještaj bude hotel Vučko, koji je za učesnike ovog takmičenja obezbjedio posebne cijene i uslove.

Ambasador ovogodišnjeg JUT-a je Jovica Spajić, svjetski trail trkač koji će biti na Jahorini, održati predavanje i razmijeniti iskustva sa svim učesnicima JUT-a.

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, nagrade sponzora ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre kao i Ultra Trail Vipava Valley koje su članice svjetskog trail toura.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave putem linka i  podsjećaju ih da su prijave i uplate moguće do 10. jula. Prijave za volontere su takođe moguće i to putem linka u nastavku

Za učešće na trkama, takmičari trebaju imati iskustva u kretanju u planinskom okruženju, u zavisnosti da li biraju Mini (14 km), Midi (23 km), Maxi (49 km) ili Ultra (88 km) stazu moraju posjedovati solidnu ili izvrsnu fizičku kondiciju te prikladnu obuću i odjeću za kretanje po šumskim, zemljanim putevima ili planinarskim stazama kao i dodatnu opremu na trkama na kojima je organizator istu propisao kao obaveznu.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza