Pauza

Jubilarni Peti Sarajevo Olimpija Polumaraton 18. septembra u Sarajevu

02.09.2011. 07:40 / Izvor: eKapija.ba

Peti jubilarni Sarajevo Olimpija Polumaraton 2011. održat će se u nedjelju 18. septembra 2011. Tradicionalno, udruženje Marathon Sarajevo ovim događajem će obilježiti Međunarodni dan bez automobila. Očekuje se učešće preko 400 takmičara iz više od 20 zemalja. Oni će trčati novom rutom, a taj dan će na snazi biti i poseban režim saobraćaja. Generalni sponzori ovog projekta koji ima višestruke pozitivne efekte za naš grad i državu su Coca Cola Hellenic i Grad Sarajevo.

Od danas se svi zainteresirani takmičari i takmičarke minimalne starosne dobi od 14 godina mogu prijaviti u fitness centru „Star Sport“ u BBI centru, V sprat od 8 do 20 sati, gdje je moguće dobiti sve dodatne informacije o trci, izvršiti uplatu, te podići broj. Nagradni fond za prvih pet u muškoj i ženskoj konkurenciji iznosi: 300 EUR, 200 EUR, 100 EUR, 50 EUR i 50 EUR. "Kako bi se zadržao humanitarni karakter trke ostvareni prihod će se donirati i Centru za kreativno odrastanje u Sarajevu", najavio je Erol Mujanović, direktor Marathon Sarajevo, te naglasio da je ova trka i u zvaničnom kalendaru bh. i evropskih trka.

Realizaciju ciljeva ovog projekta kao što su razvijanje ekološke svijesti, razvoj pozitivnog imidža Sarajeva i BiH, borba sportom protiv dijabetesa, te razvijanje filantropskih vrijednosti, podržali su i ostali sponzori: Posao.ba, NATO, Toyota, Novo Nordisk, Ecoton, Hotel Bristol, Općina Centar, Kantonalno Ministarstvo kulture i sporta, GumaPro, BBI Centar, Fitness centar Star sport, SGSB, EUFOR, Srednja elektrotehnička škola Sarajevo i YERP projekat.

U proteklih nekoliko godina, zahvaljujući projektima ovog udruženja, grad Sarajevo je posjetilo nekoliko hiljada gostiju iz inostranstva, nekoliko stotina mladih ljudi je bilo direktno uključeno u aktivnosti. Članovi udruženja "Marathon" osjećaju obavezu da kroz organizaciju sportskih događaja promoviraju kompanije i udruženja koja proizvode ekološke proizvode i promovišu i razvijaju zdravo društvo.

Više informacija o trci, te online prijave i mapa trase dostupne na www.sarajevomarathon.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza