Pauza / TURIZAM I GASTRO

Jugović: Velika korist od ski-centra "Ravna planina"

17.12.2018. 08:14 / Izvor: SRNA

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je sinoć da će Pale imati veliku korist od Ski-centra "Ravna planina", gdje je jučer počelo skijaško takmičenje koje se boduje za učešće na predstojećem Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu 2019. godine, a predstavlja i kvalifikacionu trku za učešće na Svjetskom prvenstvu.

Jugović je pozdravio sve učesnike FIS trke održane u paljanskom Ski-centru "Ravna planina", koja je ušla u kalendar obilježavanja značajnih sportskih manifestacija, zahvalivši se vlasniku ovog centra Veljku Golijaninu koji je omogućio sve to.

"Lokalna zajednica nije ni bila svjesna u početku o kakvom se projektu radi koji je pokrenuo Golijanin. Sada je to respektabilan projekat gdje imamo napravljenu prvu kabinsku gondolu koja će u budućnosti biti spojena sa Jahorinom", naglasio je Jugović.

U Ski-centru "Ravna planina" na Palama sinoć je svečano otvoren treći "Fis trofej Ravna planina", koji je okupio 95 skijaša iz 16 zemalja.

Predsjednik Smučarskog kluba "Pale" i jedan od organizatora trke Igor Šljuka rekao je novinarima da je ovo takmičenje postalo tradicionalno, a omogućio ga je Ski-savez BiH.

"Održano je takmičenje u slalomu u muškoj i ženskoj kategoriji, a sutra će biti održano takmičenje u veleslalomu", rekao je Šljuka.

Prema njegovim riječima, prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je takmičaru Mišelu Stazovskom iz Češke, drugo Marku Šljiviću iz BiH, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Anja Oplotnik iz Slovenije i druga Rea Hraski iz Hrvatske.

Šljuka je naglasio da će biti održana još jedna značajna trka u utorak i srijedu, 18. i 19. decembra, i to treći "FIS Majneks kup" u slalomu i veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji, u organizaciji Smučarskog kluba "Pale" i Ski-centra "Ravna planina".

Vlasnik Ski-centra "Ravna planina" Veljko Golijanin kaže da je ovo jedno od prvih takmičenja u Evropi sa ovolikim brojem takmičara, te da održavanje ovih trka ima veliki značaj.

"Drago mi je što se ovo takmičenje održava u mom centru na Palama. Zahvaljujem se svim takmičarima", rekao je Golijanin.

Tehnički delegat trke iz Slovenije Bojan Perko čestitao je organizatoru na odličnim uslovima koji vladaju u ovom centru - od pripreme staza, konfiguracije terena, infrastrukture, pa do ekipe koja pomaže i radi na pripremi i tokom same trke kako bi se ona izvela po pravilima, fer i korektno za sve takmičare.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić čestitao je domaćinima i organizatorima na uloženom trudu da se osposobi jedan ovakav centar, koji može da organizuje ozbiljna takmičenja kao što su FIS trke.

"Ozbiljan događaj koji nas čeka u narednom periodu je Evropski zimski omladinski olimpijski festival /EYOF/, a ova dva ozbiljna takmičenja potvrđuju da doživljavamo vrhunac u razvoju zimskog turizma. Dodatan značaj trke jeste to da imamo učesnike iz 16 zemalja i to je sigurno glas koji će se daleko čuti", naglasio je Tošić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza