Kafa sa okusom bundeve postaje sve popularnija
Mnogi kafići i restorani u svijetu po želji svojih gostiju sve više služe kafu sa ukusom bundeve. Ova kafa je postala pravi hit, a vrlo jednostavno je možete napraviti i sami kod kuće.
Mnogi kafići i restorani u svijetu po želji svojih gostiju sve više služe kafu sa ukusom bundeve. Ova kafa je postala pravi hit, a vrlo jednostavno je možete napraviti i sami kod kuće.
Popularnu "pumpkin spice latte" možete jednostavno pripremiti i sami, i to za svega nekoliko minuta. Pročitajte recept.
Potrebna vam je: 1/4 šoljice nasjeckane bundeve, 1/2 šoljice kuhane kafe, 1/2 šoljice mlijeka, 2 kapi ekstrakta od vanilije te smjesa začina po želji (cimet, klinčić, đumbir...)
Priprema: U posudu stavite nasjeckanu bundevu odnosno tikvu, mlijeko i začine. Sačekajte da bundeva lagano omekša, a smjesa provri, a zatim sve prebacite u blender i napravite pire od tih sastojaka. Pire sipajte u šolju, dodajte kafu i sve dobro promješajte kako biste dobili pitku, homogenu smjesu. Umjesto običnog mlijeka možete koristiti i neka od biljnih, poput bademovog ili sojinog mlijeka.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.