Kakve sve promjene dolaze na WhatsApp?

10.09.2017. 10:51 / Izvor: Agencije
Kakve sve promjene dolaze na WhatsApp?

Počelo je testiranje alata za WhatsApp Business, novu iteraciju WhatsAppa napravljenu za male kompanije

Prilagođavanje poznate aplikacije za razgovor poslovnim korisnicima prilično je zabrinulo mnoge dosadašnje korisnike. Pometnju su izazvale nedavno najavljene promjene koje će Facebooku, vlasniku WhatsAppa, omogućiti zaradu na inače besplatnoj aplikaciji. Prva velika nadogradnja omogućava kompanijama da komuniciraju s korisnicima, što uključuje prodaju i reklamiranje putem popularne aplikacije.

Počelo je testiranje alata za WhatsApp Business, novu iteraciju WhatsAppa napravljenu za male kompanije, a Facebook planira da razvije i verziju za veće poslovne korisnike koji funkcionišu na globalnom nivou, prenosi Tportal.hr.

Aplikacija WhatsApp Business trenutno je potpuno besplatna, ali Facebook najavljuje da će je naplaćivati u budućnosti. Objava kompanije stvorila je strahove vezane za skorašnju navalu reklama na WhatsApp, ali je utješno to što će obični korisnici prvo morati da odobre komunikaciju s poslovnim korisnicima. Iako opcija blokiranja kompanija na WhatsAppu ne znači da one nikad neće doći, kompanija je više puta naglasila da "smetaju u komunikaciji". Ova navodi objavljeni su, doduše, prije nego što je WhatsApp dospio u ruke Facebooka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza