Klas iznenadio Pokop, BH Pošta se namučila protiv Bazena Otoka

19.12.2017. 15:45 / Izvor: Akta.ba

U prvoj utakmici Bosnalijek je bio ubjedljiv protiv BBI Banke sa 6:1, dok je Klas iznenadio Pokop i slavio sa 6:4. BH Pošta se namučila protiv Bazena Otoka.

U prvoj utakmici Bosnalijek je bio ubjedljiv protiv BBI Banke sa 6:1, dok je Klas iznenadio Pokop i slavio sa 6:4. BH Pošta se namučila protiv Bazena Otoka.

BBI Banka – Bosnalijek 1:6 (Arapčić / Mrguda Erm. x3, Pećanac, Sipović, Ražanica)

Bosnalijek je odlično ušao u meč, pa su preko Ermina Mrgude stigli do vodstva. U nastavku BBI Banka je pokušala doći do poravnanja, ali nakon niza prilika nisu imali sreće, te je Bosnalijek nakon kontranapada preko Pećanca povećao vodstvo na 2:0.

U drugom poluvremenu ekipa BBI je krenula na sve ili ništa, međutim Mrguda Ersin je odbranio sve njihove pokušaje, a na drugoj strani su Sipović i Ražanica povećali vodstvo na 4:0. Do kraja meča, Arapčić je uspio matirati golmana Bosnalijeka i smanjiti vodstvo, međutim Mrguda Ermin je postigao još dva pogotka, i tako postavio konačan rezultat od 6:1.

BBI Bank: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Hasanović, Pećanac, Memišević, Zubetljak, Pipić, Kapidžija, Ražanica, Sućeska.

Klas – Pokop 6:4 (Boloban F., Boloban El. x3, Boloban Ed., Kapo / Korda, Pleh, Glasić, Sinanović)

Prvo poluvrijeme je bolje otvorio Klas, pa preko Boloban Farisa stižu do vodstva. Klas je i u nastavku igrao odlično, pa su do 15. minute imali prednost od 3:0. Pokop se preko Korde vratio u meč, ali Kapo je svojim pogotkom zaključio poluvrijeme, i na odmor se otišlo sa 4:1 u korist Klasa. Vrijedi istaći da je u prvom poluvremenu uprkos četiri primljena gola, Hreša na golu Pokopa branio odlično.

Odmor je odlično poslužio Pokopu, pa su preko Glasića stigli do smanjenja vodstva Klasa, ali u narednom napadu Boloban Edis pogađa, i domaćim donosi prednost od tri gola razlike. U 24. minutu Sinanović se najbolje snašao pred golom domaćih, pa je tako ponovo Pokop doveo na minus dva. Do kraja susreta Pokop je preko Pleha stigao na minus jedan, ali odmah u narednom napadu Boloban Eldin trećim golom na meču donosi pobjedu Klasu od 6:4.

Klas: Boloban E., Kadušić, Mujkanović, Alić, Ćurevac, Karić, Habibija, Boloban F., Hrvić.

Pokop: Bihorac, Šarić, Nikšić, Kosovac, Sinanović, Čavčić, Jurić, Raščić, Pleh, Korda, Rikalo, Gabeljić, Subašić, Hasović, Bešlija, Bjelak, Turković.

Bazen Otoka – BH Pošta 0:2 (Krka, Janjoš)

Bazeni Otoka su na početku susreta iznenadili Poštare, te su u prvih 15. minuta imali pozitivan rezultat zahvaljujući odličnoj odbrani i strpljivoj igri. Međutim, do kraja prvog poluvremena ipak nisu izdržali, pa je BH Pošta preko Janjoša stigla do vodstva od 1:0 i sa ovim rezultatom se otišla na odmor.

U nastavku Poštari su preko Krke povisili rezultat i tako slavili pobjedu od 2:0.

Bazen Otoka: Deljković, Sarač, Velić, Janjoš, Subašić, Muharemović, Bašić, Sinanović.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

J Academy – Securitas 5:1 (Ligata x3, Salkić, Nekić / Hrvat)

Nakon početnog ispitivanja snaga, Securitas je imao više sreće, pa preko Hrvata stigao do vodstva od 1:0. J Academy je nakon primljenog pogotka sve više napadao, dok su se iz Securitasa preko Hrvata i Sibala bazirali na kontranapade.

Akademci nakon niza šansi ipak u 12. minutu preko Ligate dolaze do poravnanja na 1:1. Isti igrač u 15. minutu dolazi do drugog pogotka na utakmici i tako J Academy dovodi do preokreta, te vodstva od 2:1.

U posljednjoj minuti poluvremena, Ligata je imao priliku da stigne do het-tricka, međutim iako neometan, promašio je okvir gola i na odmor se otišlo sa 2:1 u korist J Academya. U drugom poluvremenu obje ekipe su igrale čvrsto tako da u prvih deset minuta drugog dijela igre nije bilo mnogo uzbuđenja, tako da se rezultat nije mijenjao.

Nakon dugog perioda dosadne igre, J Academy je sa dva ekspresna gola Ligate i Salkića povisio vodstvo na 4:1. Do kraja meča Nekić je pogodio za vodstvo od 5:1 u korist Akademaca, te se sa ovim rezultatom završila utakmica.

J Academy: Bečirović, Salkić, Omerović, Memić, Prljača, Sinković, Nekić, Ligata.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza