Klima uređaji prilagođeni vašim potrebama

07.06.2018. 13:02 / Izvor: Akta.ba
Klima uređaji prilagođeni vašim potrebama

Ukoliko još uvijek niste ugradili klimu, a planirate isto u sezoni koja dolazi, iz kompanije LUK d.o.o. pokušat će da vam približe osnovne karakteristike...

Ljetni dani nezamislivi su bez klima uređaja. Odlikuje ih visoka učinkovitost, pogotovo kada povratak u vlastiti dom istovremeno znači i osvježenje od gradske vrućine. Rashlađuju privatni i radni prostor omogućavajući nam da dnevne aktivnosti prođu lakše, a san traje duže i bez prekida. Osim što rashlađuju zrak, mogu ga osvježiti mirisom pa čak i pročistiti.

Ukoliko još uvijek niste ugradili klimu, a planirate isto u sezoni koja dolazi, iz kompanije LUK d.o.o. pokušat će da vam približe osnovne  karakteristike na koje trebate obratiti pažnju pri kupovini uređaja. Osnovne funkcije klime su hlađenje zraka, ventilacija, odvlaživanje i filtracija. Broj i vrsta filtera razlikuju se zavisno od modela i proizvođača. Postoje elektrostatički filteri, plazma – filteri, filteri sa aktivnim ugljem, fotokatalitički, antibakterijski filteri pa mnogi klima uređaji mogu otkloniti mikroskopski sitne nečistoće, prašinu, čestice dima cigarete, polen, grinje i životinjske dlake.

Novije generacije klima uređaja opremljene su brojnim funkcijama, poput vremenskog programiranja, tihog načina rada, opcije za uklanjanje neugodnih mirisa i prečišćavanje zraka, brzog hlađenja i grijanja, sa senzorima pokreta koji upućuju na prisutnost osobe u prostoriji. Također posjeduju i mnobrojne prednosti kao što su ušteda energije, jednostavna ugradnja i manje dimenzije. Ovakvi uređaji su višeg cjenovnog ranga, ali dugoročno gledano isplativiji, jer štede energiju i imaju pozitivno djelovanje na vaše zdravlje.

Mitsubishi Electric prvi je na tržištu ponudio visoko napredne sisteme sa inverterom. Na taj način uređaji proizvode tačno onoliko učinka koliko je potrebno za određeni prostor, čime se u velikoj mjeri smanjuju troškovi korištenja. Dugotrajan tihi rad, izuzetna energetska efikasnost i minimalan utjecaj na okolinu osnovne su karakteristike Mitsubishi klima uređaja.

Njihov stručni tim će vam pomoći da dođete do optimalnog sistema za hlađenje, prilagođenog vašim potrebama jer LUK je pravo mjesto za kupovinu klima uređaja!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza