Klokani, lame, alpake i guanaco novi stanovnici Pionirske doline

07.06.2013. 10:32 / Izvor: eKapija.ba
Klokani, lame, alpake i guanaco novi stanovnici Pionirske doline

RZC "Pionirska dolina“ jučer je bila pravo mjesto ugodnog poslovno- partnerskog okupaljanja društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca.

RZC "Pionirska dolina“ jučer je bila pravo mjesto ugodnog poslovno- partnerskog okupaljanja društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca, koji su zajedničkom saradnjom omogućili da upravo ovaj jedini bosanskohercegovački zoo vrt postane dom za čak 13 novih životinja, a prije svih valabi klokana.

Naime svečanim okupljanjem u "Pionirskoj dolini"  obilježen je uspješan završetak projekta u okviru kojeg su kompanije Revelique Cosmetics iz Austrije i CM/Ovnak iz Viteza, finansijski omogućile da valabi klokani ponovo budu stanovnici našeg jedinog  zoo vrta. Poznato je da su u prošlogodišnjem napadu pasa lutalica stradala 4 klokana, a danas je jedini preživjeli mužjak konačno dobio novu družinu i to dvije ženke donirane iz zoo vrta Ljubljane.

Prema riječima Jone Solomon, direktorice Revelique Cosmetics i Ivane Rajić, predstavnika kompanije Ovnak/CM Vitez upravo ponukani tom tužnom pričom, a u skladu sa svojim stavom društveno odgovorne kompanije, odlučili su da pomognu i omoguće da prošlogodišnji događaj danas ima mnogo sretniji epilog,  te da djeca i mladi u BiH ne budu uskraćeni upoznavanja sa ovim životinjama. Na današnjem druženju kojemu su između ostalih prisustvovali ambasador Austrije i predstavnici ambasade Slovenije u našoj zemlji, predstavnici zoo vrta iz Zagreba, Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, EUFOR-a, te brojni gosti našeg zoo vrta, presijecanjem svečane vrpce ministrar Zlatko Petroviće i predstavnici kompanija Revelique Cosmetics iz Austrije i CM/Ovnak iz Viteza zvanično su novo staniše ovih prekrasnih životinja u zoo vrtu „Pionirske doline“ proglasili obnovljenim.

Ministar Petrović se tom prilikom zahvalio donatorima, uz poziv i drugim firmama da slijedeći primjer Revelique Cosmetics-a i CM/Ovnak-a budu partneri  Vladi Kantona Sarajevo i preduzeću „Park“  u obogaćivanju ponude i sadržaja „Pionirske doline“, koja je bukvalno iz pepela nakon rata danas postala prava i respektabilna zelena oaza u centru Sarajeva. Zahvalama se pridružio i Safet Baltić, direktor preduzeća „Park“, te između ostalog istakao da je današnje druženje ustvari, uz predivne novitete i obnovu životinjskog fonda, dokaz  sadržajnosti i mogućnosti „Pionirske doline“ koja je dokazala da, između ostalog,  može biti i vrlo ugodno mjesto organizacije raznih poslovnih okupljanja i druženja.

Svoju radost danas nije krio ni Esad Tajić, upravnik ovog rekreativno zabavnog centra, koji je gostima vrlo rado i kao pravi domaćin osim novih valabi klokana predstavio i preostalih 11 novonabavljenih životinja i to 6 mara, 4 alpaka i guanaco, koje su također od danas novi stanovnici „Pionirske doline“, a donatorima i prijateljima zoo vrta uručio i zahvalnice za njihov prijateljski odnos i doprinos u razvoju „Pionirske doline. Današnja svečanost bila je i prilika da se pošalje zajednički poziv svim Bosancima i Hercegovcima, posebno djeci i mladima, a prije svih Sarajlijama da iskoriste lijepo vrijeme i posjete „Pionirsku dolinu“ uz obećanje da će njena ponuda u narednim mjesecima biti još bogatija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza