Klub ljubitelja palačinaka preporučuje: Upecane palačinke
Skuhati tunjevinu sa povrćem, sa malo tečnosti i sokom od limuna izblendati zajedno sa dimljenim lososom, orah jezgrom i maslacom.
UPECANE PALAČINKE
Sastojci:
Brašno pšenično 250g
Tunjevina 150g
Dimljeni losos 150g
Orah jezgra 30g
Maslinovo ulje 1dl
Maslac 30g
Celer 20g
Mrkva 30g
Bijeli luk 1 češanj
Klice 10g
Vlasac 10g
Šeri paradajz 100g
Limun 1kom
Bijeli biber 1 kašikica
Sol 1 kašikica
Priprema:
Skuhati tunjevinu sa povrćem, sa malo tečnosti i sokom od limuna izblendati zajedno sa dimljenim lososom, orah jezgrom i maslacom.Ohladiti i staviti u dresir kesu.
U posudi umutiti jaja,maslinovo ulje sol i mlijeko. Dodati brašno, i mutiti do željene gustoće. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću mase.
Palačinke peći na klasičan način, puniti sa pripremljenim namazom od ribe i povrća, zarolati po želji i posuti sa klicama i svježim biljem. Dekorisati sa šeri paradajzom.
Prijatno!
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.