Pauza / TURIZAM I GASTRO

Klub ljubitelja palačinaka preporučuje: Upecane palačinke

09.10.2018. 11:52 / Izvor: Akta.ba

UPECANE PALAČINKE

 

Sastojci:

Brašno pšenično 250g

Tunjevina 150g

Dimljeni losos 150g

Orah jezgra 30g

Maslinovo ulje 1dl

Maslac 30g

Celer 20g

Mrkva 30g

Bijeli luk 1 češanj

Klice 10g

Vlasac 10g

Šeri paradajz 100g

Limun 1kom

Bijeli biber 1 kašikica

Sol 1 kašikica

Priprema:

Skuhati tunjevinu sa povrćem, sa malo tečnosti i sokom od limuna  izblendati zajedno sa dimljenim lososom, orah jezgrom i maslacom.Ohladiti i staviti u dresir kesu.

U posudi umutiti jaja,maslinovo ulje sol i mlijeko. Dodati brašno,  i mutiti do željene gustoće. Po potrebi sa vodom dotjerati gustoću mase.

Palačinke peći na klasičan način, puniti sa pripremljenim namazom od ribe i povrća, zarolati po želji i posuti sa klicama i svježim biljem. Dekorisati sa šeri paradajzom.

Prijatno!

Foto: Samija Kujraković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza