Knjiga.ba: Predlažemo vam da ovoga ljeta pročitate

09.07.2018. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Knjiga.ba: Predlažemo vam da ovoga ljeta pročitate

Zanimljive sadržaje čitajte na adresi Knjiga.ba.

Pošto su ovoga ljeta vremenske prilike iznimno varljive, predlažemo vam da se prije putovanja i odmora "naoružate" novim naslovima iz naše knjižare koja se nalazi na adresi Knjiga.ba.

Preporučujemo...

Stephen King - Kraj bdenja

Spektakularno finale bestseler trilogije koja je započela knjigom Gospodin Mercedes.

Bil Hodžiz upravlja agencijom Ko nađe - njegovo, zajedno sa partnerkom Holi Gibni. Nakon što ga bivši partner pozove da mu pomogne, Bil je zaintrigiran tajanstvenim slovom Z ispisanim na mjestu zločina. Sličnih slučajeva je sve više, a Hodžiz je zapanjen otkrićem da dokazi ukazuju na Brejdija Hartsfilda, zloglasnog Mercedes Ubicu. To bi trebalo da bude nemoguće, zato što Brejdi trune u bolničkoj sobi, u naizgled nesvjesnom stanju.

Ali Brejdi Hartsfild posjeduje nove smrtonosne moći. Planira da se osveti, i to ne samo Hodžizu i njegovim prijateljima već i čitavom gradu. Sat otkucava na sasvim neočekivan način...

BREJDI SE VRATIO...BAŠ KAO I HODŽIZ.

Danijel Kol – Marioneta

Vaš život je u njegovim rukama. Ali ko vuče konce?

Prošlo je godinu i po dana, ali ožiljci ubistava Krpenog lutka i dalje su svježi. Pogotovo za detektivku Emili Bakster, koja je pozvana na sastanak sa specijalnim agentima iz FBI-ja i CIA. Tada su joj predočene fotografije sa najnovijim iskopiranim ubistvom: tijelo povijeno u poznatom položaju, ostavljeno da visi sa Bruklinskog mosta, riječ Mamac urezana duboko na grudima. Žrtva je bankar Vilijam Foks i jasno je da se ovaj slučaj razlikuje od drugih. Dok se pritisak medija pojačava, Baksterova odlazi u Njujork, na mjesto još jednog zločina. Na grudima žrtve urezana je riječ Lutka. Jedina nada istražitelja je da saznaju kome je namijenjen mamac i kako ubica bira lutke, ali najvažnije od svega jeste da otkriju ko povlači konce.

Šta ako postoji bog?
I šta ako postoji raj?
I šta ako postoji pakao?
I šta ako smo... samo ako... svi već tamo?

Daniela Tully - Dobra vila

Dok je Maja bila djevojčica, baka Marta joj je bila sve: pripovedala joj je bajke i bila njen najbolji prijatelj. Onda, nedugo nakon Majinog šesnaestog rođendana, Marta je nestala bez traga i ostavila za sobom samo pitanja da popune prazninu. Dvadeset sedam godina kasnije, u potrazi za odgovorima, Maja napušta život u Njemačkoj i odlazi u Ameriku, gdje otkriva porodične tajne koje sežu daleko u prošlost. Ipak, kada i sama počne da ponire u vrtlog sopstvenih laži, moraće da odluči da li je istina vrednija od života i prilike da istinski voli.

Jedinstvena priča o ljubavi i praštanju koja nas poput bajke vraća u prošla vremena i povezuje kontinente i generacije.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza