Ko je poduzetnik iz Londona koji želi uložiti u FK Željezničar?

19.01.2021. 10:03 / Izvor: Avaz.ba
Ko je poduzetnik iz Londona koji želi uložiti u FK Željezničar?

Poslato pismo namjere, a Skupština kluba zakazana za 23. januar u Konjicu.

Samir Cerić, poduzetnik iz Bosne i Hercegovine koji već tridesetak godina živi i radi u Londonu želi uložiti u Fudbalski klub Željezničar.

Kako piše Avaz, ovaj poduzetnik poslao je pismo namjere članovima Skupštine FK željezničar, koja bi 23. januara u Konjicu trebalo da raspravlja o budućnosti kluba.

" Kao biznismen čija je dosadašnja karijera vezana za bavljenje investicijama u raznim oblastima, a posljednjih godina i za projekte u oblasti sporta (između ostalog, inicirao je kandidaturu Sarajeva za održavanje utrke Formule E), Cerić je u pismu izložio ambiciozni plan strateške saradnje i pomoći FK Željezničar jer je skupa sa svojim saradnicima prepoznao sportski, poslovni i marketinški potencijal koji FK Željezničar Sarajevo donosi svojom historijom, tradicijom i brojem navijača. Ova inicijativa i prijedlozi gospodina Cerića bit će razmatrani na sjednici Skupštine, napisano je iz kluba članovima Skupštine", pojašnjeno je.

 

Cerić je u planu najavio uspostavljanje strategije za ozbiljan izlazak iz kluba na međunarodnu scenu, što bi značilo stvaranje konkurentnog tima i stabilne financijske osnove za dobre rezultate.

Između sotalog, planira i da izgradi trening kamp po imenu Ivice Osima.

Interesantno, Cerić je već posjećivao FK Željezničar prije nekoliko godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza