Kompanija "Apomedical" u službi zaštite imuniteta

28.11.2012. 14:36 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija 'Apomedical' u službi zaštite imuniteta

Farmaceutska kompanija "Apomedical" donirala je 400 komada multivitaminskog napitka "Leaton" (200 komada Leaton za djecu i 200 komada Leaton za odrasle) u vrijednosti od 3.960,00KM našoj organizaciji. Donaciju je dobilo 35 roditelja koji imaju djecu i 60 osoba s umanjenim sposobnostima.

Tim povodom, Ajla Kulenović,direktorica marketinga kompanije "Apomedical" u Edukativnom Centru za socijalno uključivanje "S..." održala je edukativni sat o zaštiti zdravlja, značaju prevencije i povećanju imuniteta. Prisutnim članovima uručen je poklon proizvoda protiv kašlja i za iskašljavanje "Broncho stop". Kao znak pažnje i zahvalnosti članovi NVO altruista "SVJETLO" donatoru su uručili unikatnu kutiju za nakit rad polaznika "ArT LiNe2 radionice.

"Naša organizacija realizira različite aktivnosti koje trebaju poboljšati kvalitet života naših članova, smanjiti siromaštvo u cilju povećanja socijalne uključenosti. Zaštita zdravlja bi trebala biti prioritet. S toga svaka donacija je dobrodošla posebno imajući u vidu da se 80% naših evidentiranih članova nalazi u stanju socijalne potrebe", izjava je Harisa Čauševića, izvršnog direktora NVO altruista "SVJETLO".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza