Kompanija Securitas BH sponzor U17 reprezentacije BiH

18.05.2016. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Securitas BH sponzor U17 reprezentacije BiH
OTVORI GALERIJU

Prvi čovjek kompanije Mirsad Ćatić kazao je kako je čast voditi kompaniju koja je omogućila sredstva za reprezentaciju.

Kompanije Securitas BH d.o.o. novi je sponzor U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prvi čovjek kompanije Mirsad Ćatić ovom prilikom je kazao kako je njegov tim u firmi došao na prijedlog da pomogne ovim zlatnim momcima.

"Kontaktirali smo Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, postigli dogovor i meni je čast da vodim kompaniju koja je omogućila sredstva za reprezentaciju", kazao je Ćatić, te za dodao, kako osim košarkaša kompanija pomaže i Nogometnu reprezentaciju BiH nekoliko godina.

Nakon najavljivanja sponzorstva potpisan je i ugovor između menadžmenta kompanije i Saveza, te najavljen početak priprema za nastup na svjetskom prvenstvu koje će biti održano ovog ljeta u Španiji.

Ovom prilikom je kao znak zahvalnosti, kapiten kadetske reprezentacije Džanan Musa uručio dres sa svojim imenom Ćatiću.

Dubravko Barbarić, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH zahvalio je na inicijativi kompanije Securitas BH da pomogne kadetskoj reprezentaciji da mogu u miru obaviti pripreme.  

"Kompanija Securitas i prije je pokazala svoju društvenu odgovornost i dalje je pokazuje", kazao je Barbarić. 

Selektor BiH Josip Pandža kazao je kako je zadovoljan selekcijom igrača iako će SP propustiti jedan od najbitnijih igrača zlatne bh. selekcije Njegoš Sikiraš, dok Sanija Čamparu i Emira Čerkezovića trenutno muče povrede.

Pandža je istakao da je reprezentaciji sada potreban mir kako bi se ekipa što bolje pripremila za grupnu fazu takmičenja u kojoj će snage odmjeriti sa selekcijama Francuske, Južne Koreje i Dominikanske Republike.

Kapiten selekcije BiH i prvi strijelac Džanan Musa obećao je da će bh. košarkaši u Španiji dati sve od sebe kako bi predstavili BiH u najboljem svjetlu.

Bh. kadeti će se za takmičenje pripremati u Kaknju gdje će u narednom periodu odigrati utakmice protiv Egipta (24. maja) i Turske (26.), a zatim će u Travniku zajedno s navedenim selekcijama i timom Crne Gore nastupiti na jakom međunarodnom turniru. Ugovorene su i utakmice protiv Španije 11. i 12. juna, a postoji mogućnost da će Savez dogovoriti još neke prijateljske utakmice protiv jakih protivnika.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza