Pauza / SPORT

Kompanija Telemach obnovila je ugovor s Košarkaškim savezom BiH

18.06.2018. 12:46 / Izvor: Akta.ba

Kompanija "Telemach" obnovila je ugovor s Košarkaškim savezom BiH, te je na taj način direktno doprinijela pripremama muške U18 reprezentacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Latviji.

Odluka kompanije „Telemach“ da drugu godinu zaredom podrži Savez došla je samo nekoliko sedmica prije zvaničnog okupljanja muške košarkaške reprezentacije BiH starosne dobi do 18 godina, koje je planirano za 26. juni tekuće godine. "Telemach" će bodriti reprezentativce tokom napornih treninga, kao i tokom „testnih“ utakmica s reprezentacijama Slovenije i Crne Gore. 

"Veoma sam sretan što je Telemach drugu godinu zaredom sponzor naše juniorske muške reprezentacije, čime još jednom dokazuje društvenu odgovornost i podržava bosanskohercegovačke sportske nade. Košarkaški savez  Bosne i Hercegovine će zahvaljujući Telemach-u obezbjediti sredstva za juniorsku reprezentaciju, te njihov odlazak na Evropsko prvenstvo. Iskreno se nadamo da će i druge kompanije krenuti njihovim primjerom, a naši juniori će svoju zahvalnost pokazati na terenu, igrajući među najboljim reprezentacijama Evrope", kazao je Sejo Bukva, potpredsjednik KS BiH.

Kompanija "Telemach" će s košarkaškim reprezentativcima tokom ovog i narednog mjeseca imati niz aktivnosti, a u sklopu istih je planirana i posjeta Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Sarajevu,  kojoj je "Telemach" pomogao u uspostavi elektronskog dnevnika.  U sklopu aktivnosti takođe je planirano druženje naših reprezentativaca s građanima Sarajeva i to u Korisničkom servisu kompanije Telemach u BBI centru.

"Već tradicionalno podržavamo najbolje kolektive u BIH i zbog toga nam je čast što obnavljamo ugovor s Košarkaškim savezom BiH, odnosno muškom U18 reprezentacijom. Smatramo da je to sportski kolektiv, koji ima kvalitet i potencijal za ostvarivanje značajnog rezultata na Evropskom prvenstvu u Latviji", kazao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach.  

Predstavnici kompanije "Telemach" bit će uz naše reprezentativce i na sarajevskom aerodromu, odakle će im poželjeti sreću na Evropskom prvenstvu, koje počinje 28. jula.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza