Kompletirano prvo kolo SC Business lige

16.11.2018. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Kompletirano prvo kolo SC Business lige

Prvi susret su igrali ekipe Addiko banke i DDC MLS-a, a pobjedu od 4:1 na kraju su slavili igrači Addiko Banke.

Sinoć je u dvorani Amel Bečković u Vogošći kompletirano prvo kolo SC Business lige.

Prvi susret su igrali ekipe Addiko banke i DDC MLS-a, a pobjedu od 4:1 na kraju su slavili igrači Addiko Banke. U drugom susretu DB Schenker i Javni Servis su remizirali, a rezultat na kraju meča je glasio 2:2. U posljednjem susretu Tržnice Sarajevo su sa 3:0 savladale ekipu Telemacha.

 

Addiko Bank – DDC MLS 4:1 (Ribić x2, Milinković x2/ Omerović)

DDC MLS je na otvaranju susreta imao odličnu priliku, ali Barbarić se nije dao iznenaditi, te je dobrom intervencijom zaustavio napad gostiju. Nakon ove prijetnje, Bankari su krenuli ofanzivno, a to im se isplatilo u 7. minutu kada Ribić atraktivno trese mrežu DDC-a.

Do kraja poluvremena Addiko Banka je bila mnogo bolji protivnik, te su preko Milinkovića stigli do vodstva od 2:0, sa kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Addiko je nastavio gdje je stao, pa su ponovo preko Ribića i Milinkovića stigli do pogodaka, dok su gosti preko Omerovića došli do prvijenca u SC Business ligi.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te su Bankari slavili pobjedu od 4:1.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, Kovačević, Hadžiosmanović, KOvačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, S. Lackanović, Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Đ. Lackanović, Omerbegović, Lalović, Dragičević..

DDC MLS: Gušić, Tatar, Aljović, Tunović, Gutić, Šaković, Šehović, Pozderac, Delić, Fehrić, Mustafić, Omerović, Hamzić, Jusufović.

 

DB Schenker – Javni Servis BiH 2:2 (Gačević, Ibrahimović / M. Kuljanin, Koprivica)

Schenker je odlično krenuo u susret, pa preko Gačevića u 3. minutu dolaze do vodstva od 1:0.

Javni Servis se sredinom poluvremenua probudio, ali u 12. minutu nakon kontranapada primaju pogodaka, te su sada bili u zaostatku od dva pogotka.

Ipak do kraja poluvremena Kuljanin je smanjio prednost pa se na odmor otišlo sa vodstvom Schenkera od 2:1.

U drugom poluvremenu Javni Servis je zaigrao mnogo bolje, dok se Schenker nesvjesno povukao, pa su sredinom poluvremena preko Koprivice, primili pogodak i tako se sa 2.2 ušlo u samu završnicu susreta.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, pa su Schenker i Javni Servis BiH podijelili bodove.

DB Schenker: Karavdić, Čolo, J. Džebo, E. Džebo, Muminović, Fišić, Bajrović, Gačević, Poplata, A. Karović, H. Karović, Jašarević, Džabija, Mimić, Lopičić, Zukić, Ibrahimović, Melić.

Javni Servis BiH: Pamuk S., Tešanović, Koprivica, Otović, Pamuk A., Varnica, Ljuca, Lefko, Kuljanin O., Karaman, Holjan, Bašić, Pazelja, Kuljanin M., Paovac.

 

Telemach – Tržnice Sarajevo 0:3 (Imamović x2, Kadrić)

Prvo poluvrijeme je proteklu u odličnoj igri obje ekipe, gdje su i jedni i drugi imali po nekoliko prilika, međutim više sreće na kraju su imale Tržnice, te su u posljednjoj prilici preko Kadrića stigli do gola, te na pauzu odlaze sa prednosti od 1:0.

Tržnice su u drugom poluvremenu zaigrale bolje pa u 25. minutu preko Imamovića dolaze do vodstva od 2:0.

U 38. minutu Somun je imao odličnu intervenciju, nakon koje je ispred svog gola asistirao Imamoviću za novi pogodak, kojim je postavio konačnih 3:0 u korist Tržnica.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović.

Tržnice Sarajevo: Somun, Junuzović, Otajagić, Babić, Huskić, Džanković, Imamović, Bogilović, Kadrić,Balović.

Na susretima pravdu su dijelili Farik Kečo i Alem Bajrović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza