Pauza / KULTURA I FILM

Koncerti na Ljetnoj sceni SARTR

02.07.2020. 08:33 / Izvor: Akta.ba

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora

U četvrtak 2. jula na Ljetnoj sceni SARTR, publika će moći poslušati dva zanimljiva koncerta. Sa početkom u 21 sat, koncert će započeti Cello& Gitar duo Lidija Paulin i Saša Ćirić. Duo predstavlja spoj dva vokala, čela i gitare i predstaviće se sa zanimljivim repertoarom. Nakon toga, pred publikom će nastupiti LeeDee – jedinstveni glas uz gitarsku pratnju i covere starijih rock pjesama.

Nakon što smo radi nepovoljnih vremenskih prilika koncert morali prethodno otkazati. Na naše zadovoljstvo, na ljetnoj sceni SARTR u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imaće priliku poslušati j koncert pod nazivom “BEethovenROCK” Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, ovog puta sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza