Koncerti na Ljetnoj sceni SARTR

02.07.2020. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Koncerti na Ljetnoj sceni SARTR

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora

U četvrtak 2. jula na Ljetnoj sceni SARTR, publika će moći poslušati dva zanimljiva koncerta. Sa početkom u 21 sat, koncert će započeti Cello& Gitar duo Lidija Paulin i Saša Ćirić. Duo predstavlja spoj dva vokala, čela i gitare i predstaviće se sa zanimljivim repertoarom. Nakon toga, pred publikom će nastupiti LeeDee – jedinstveni glas uz gitarsku pratnju i covere starijih rock pjesama.

Nakon što smo radi nepovoljnih vremenskih prilika koncert morali prethodno otkazati. Na naše zadovoljstvo, na ljetnoj sceni SARTR u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imaće priliku poslušati j koncert pod nazivom “BEethovenROCK” Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, ovog puta sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza