Kyocera ponovo među zlatnim sponzorima SFF-a

06.08.2014. 12:17 / Izvor: eKapija.ba
Kyocera ponovo među zlatnim sponzorima SFF-a

Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15.-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma "Mostovi Sarajeva" djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

Ove godine, Sarajevo Film Festival je u znaku proslave 20. godina rada. Jedan od vodećih kulturnih događaja u regionu održava se 15.-23. augusta i počinje projekcijom dokumentarnog filma "Mostovi Sarajeva" djelom 13. renomiranih evropskih reditelja. Kyocera je ponovo među zlatnim sponzorima festivala.

20. godina Sarajevo Film Festivala je posebna prilika za detaljniji uvid u historiju i razvoj ovog jedinstvenog kulturnog događaja koji je prepoznat kao najuticajniji filmski festival u regionu Balkana. Bit će predstavljena neka od najboljih djela iz regionalne i svjetske kinematografije, očekuju se posjete brojnih filmskih zvijezda i regianalnih autora.

Posvećen proslavi 20. godina Festivala, je projekt Mostovi Sarajeva – 13. kratkih filmova evropskih autora (Aida Begić, Leonardo Di Costanza, Jean-Luc Godard, Kamen Kalev, Isild Le Besco, Sergei Loznitsa, Vincenzo Marra, Ursula Meier, Vladimir Perišić, Cristi Puiu, Marc Recha, Angela Schanelec i Teresa Villaverde), koja promatraju kroz kritički prikaz univerzalne pojave koje simbolizira Sarajevo.

Za predsjednika žirija takmičarskog programa, Sarajevo Film Festival je izabrao Béla Tarr, prošlogodišnjeg dobitnika visoke nagrade – »Srce Sarajeva«. Ovogodišnje Srce Sarajeva predstavit će tri umjetnika – dizajner i filmski stvaralac Agnès B., glumac Gael García Bernal i režiser Danis Tanović. Nagrada se dodjeljuje osobama koje su značajno doprinijele razvoju filmske industrije, te za podršku Sarajevo Film Festivala.

Kyocera korporacija podržava SFF treću godinu zaredom. U skladu sa osnovnom filozofijom kompanije, sponzorstvo obuhvata i ekološku i društvenu odgovornost kroz partnerstvo sa SFF. Jedinstvena ECOSYS tehnologija umanjuje negativan uticaj na okoliš, dok istovremeno podupire Sarajevo Film Festival, te kulturnu i filmsku umjestnost

"Saradnja Kyocere i SFF je izrasla u prijateljski partnerski odnos u zadnjih tri godine. Mi dijelimo iste poglede i ciljeve sa onima koji srčano rade na tome da održe ovaj važan događaj, prošire saradnju, prepoznaju kreativnost i poštuju različitosti. Sretni smo da možemo podržati ovu »priču o uspjehu« u Sarajevu, na 20-godina rada", izjavio je na konferenciji za novinare Adel Mešić, general manager Xenon forte Sarajevo, lokalnog Kyocera partnera u Bosni i Hercegovini.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala: "Sretni smo što možemo izjaviti da ponovo imamo partnerstvo sa Kyocerom i ove godine. Za tri godine, naše partnerstvo je izraslo u prijeteljski odnos. Zajedno sa  Xenon forte Sarajevo, preuzimamo brigu o festivalskim dokumentima koji se štampaju na vrhunskim uređajima u najvišoj kvaliteti i uvijek na vrijeme. Kyocera je renomirani brend koji se nalazi među najboljim svjetskim kompanijama u industriji.  Zato mi primamo podršku Kyocere također i kao veliki kompliment. Nadamo se i naša želja je da se  saradnja nastavi i u budućnosti, poslije ovog specijalnog izdanja festivala".

O FESTIVALU

Sarajevo Film Festival je najveći filmski festival na Balkanu i jedan od većih u Evropi. Osnovan je u Sarajevu 1995.god., za vrijeme opsade Sarajeva, te svake godine Festival u Sarajevo dovodi poznate i slavne ličnosti. Festival su posjetile mnoge slavne ličnosti iz filmske industrije, kao što su glumci Angelina Jolie, Jeremy Irons, Victoria Abril, mađarski filmski režiser Bella Tarr, fudbalska legenda Eric Cantona i mnogi drugi. Kyocera Document Solution je podržala Sarajevo Film Festival u 2012, kao i u 2013. godini kao zlatni sponzor.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza