Pauza/ TURIZAM I GASTRO

Lagana tjestenina za vruće ljetne dane!

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj kipućoj vodi, Kad je gotova, ocijedite je i dodajte joj malo maslaca narezanog na tanke ploške pa prelijte gotovim umakom.

25.07.2016. 15:19 / Izvor: Akta.ba

Mališić vam preporučuje laganu tjesteninu za vruće ljetne dane.

Sastojci:

  • maslinovo ulje Olitalia,
  • 1 manja glavica luka,
  • 1 pakiranje pelata Pomita,
  • malo soli i papra,
  • po želji Vegeta,
  • kopar,
  • tjestenina,
  • 2-3 dkg maslaca.

Nasjeckajte luk pa ga zažutite na malo maslinovog ulja Olitalia,

Dodajte Pomito (promiješajte par puta da se rajčice usitne) i začine pa kuhajte na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari i dok ne dobijete željenu gustoću,

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj kipućoj vodi,

Kad je gotova, ocijedite je i dodajte joj malo maslaca narezanog na tanke ploške pa prelijte gotovim umakom.

Po želji poslužite uz malo parmezana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza