Pauza

Laslo Tot i Ana Subotić pobjednici Polumaratona Sarajevo 2010

20.09.2010. 12:08 / Izvor: eKapija.ba

Laslo Tot (1:06:47) iz Mađarske i Ana Subotić (1:16:52) iz Srbije pobjednici su 4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaratona Sarajevo 2010. U organizaciji udruženja "Marathon" Sarajevo, 400 takmičara i takmičarki iz 25 zemalja obilježilo je jučer Međunarodni dan bez automobila trkom dugom 21,1km ulicama Sarajeva. Nagradni fond iznosio je 2200€ za najbržih pet i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, dok su pobjednici dobili pod 400€. Nagrade i medalje su pobjednicima uručili predstavnici generalnih pokrovitelja, Almir Krkalić (Intesa Sanpaolo banka) i Alma Šahbaz (Coca Cola Hellenic BiH).

"Staza je odlična, a publika je zaista bila puna podrške. Zahvaljujem organizatorima na odličnoj organizaciji i na pozivu da učestvujem u ovoj trci", izjavio je Laslo Tot po prolasku kroz cilj. Ana Subotić juče je trčala kros u Beogradu i kako je izjavila u cilju, uspješnom taktičkom postavkom uspjela je i na Polumaratonu biti najbrža. Najuspješni bh. predstavnici bili su Dario Biljarević iz Doboja (7. mjesto) i u konkurenciji takmičarki Biljana Cvijanović također iz Doboja (3. mjesto). Zvanični rezultati bit će u toku dana objavljeni na stranici www.sarajevomarathon.ba

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Miroslav Živanović, trubom je označio start ove trke, koja se održala četvrti put u Sarajevu sa ciljem razvijanja ekološke svijesti, te spajanja sporta i turizma u svrhu unaprjeđenja imidža grada Sarajeva i zemlje sa pozitivnim utjecajem i na ekonomiju. Pored ekonomskog, ekološkog i zdravstveno-sportskog pozitivnog uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija. Ostvarena zarada bit će uručena Centru za kreativno odrastanje.

Generalni sponzori Polumaratona su Intesa Sanpaolo banka i Coca Cola Hellenic BiH, dok su svoju podršku organizaciji dali od samog početka i Grad Sarajevo kao i Kanton Sarajevo, Općina Centar, kompanije Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton, BBI centar i Lafuma. Kao organizatoru brojnih sportskih događaja kao što su "Trkom u Evropu", "Trčimo u planine", te sarajevskog polumaratona, dugoročni cilj udruženja "Marathon" Sarajevo je da Sarajevo postane dio prestižne porodice gradova organizatora utrke maratona (42,2km), kao što je to već praksa u svim gradovima regiona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza