Ležao dva mjeseca u bolnici zbog koronavirusa, pa dobio račun od milion dolara

14.06.2020. 15:04 / Izvor: Beta
Ležao dva mjeseca u bolnici zbog koronavirusa, pa dobio račun od milion dolara

Michael Flor primljen je 4. marta u bolnicu u Seattleu gdje je proveo 62 dana i jedva preživio koronavirus.

Amerikanac od 70 godina koji se dva mjeseca u bolnici u Seattleu liječio od koronavirusa, neprijatno je iznenađen pošto je na kraju dobio račun od više od milion dolara, prenijeli su lokalni mediji u SAD.

Michael Flor primljen je 4. marta u bolnicu u Seattleu gdje je proveo 62 dana i jedva preživio koronavirus, medicinske sestre stalno su bile u kontaktu sa njegovom porodicom pošto je bio u teškom stanju.

Pacijent se oporavio i 5. maja je napustio bolnicu pod aplauzom medicinskog osoblja.

Međutim, Flor je "zamalo umro drugi put" kada je dobio bolnički račun na više od 180 strana na kojem piše da treba da plati milion i 122.500 dolara troškove liječenja.

Na računu se detaljno navodi koliko je šta koštalo - 9.736 dolara je cijena jednog dana boravka u odjeljenju intenzivne njege, oko 400.000 dolara košta dnevna dezinfekcija njegove sobe tokom boravka u bolnici, 82.000 dolara košta korištenje respiratora, a 100.000 dolara je cijena za dodatnu njegu kada je bio u kritičnom stanju.

Lokalni mediji prenose da Flor ipak neće morati da vadi novčanik iz džepa pošto ima socijalno osiguranje kao starija osoba, a Kongres je usvojio budžet od 100 miliona dolara za pomoć bolnicama koje su liječile pacijente od koronavirusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza