LG bi uskoro mogao parirati Samsungu svojim G Edge telefonom

21.08.2015. 11:20 / Izvor: B92
LG bi uskoro mogao parirati Samsungu svojim G Edge telefonom

LG je na ovogodišnjem CES sajmu prikazao prototip dual-zakrivljenog OLED displeja, tako da je moguće da je kompanijin G Edge (ili za koje god ime se LG zvanično odluči) u poodmaklim fazama razvoja i testiranja, te bi mogao biti i lansiran već naredne godine.

Samsung je do sada uživao u privilegijama toga što je usamljen na tržištu smartfona sa displejima zakrivljenim oko ivica, sa svojom Edge linijom uređaja.

Međutim, ovo bi se uskoro moglo promijeniti, jer je Samsungov južnokorejski rival LG nedavno podnio zahtjev za trejdmark "G Edge" i nekih drugih imena povezanih sa "Edge" nazivom.

Ostala imena, za koje je LG podnio trejdmark zahtev uključuju Super Edge, Dual Edge, Upper Edge, Dual Side Edge, Side Edge, Double Edge, and Two Edge. Ovo znači da se LG sprema da parira Samsungu sa sopstvenim dual-edge smartfonom.

Prisjetićemo se da je LG na ovogodišnjem CES sajmu prikazao prototip dual-zakrivljenog OLED displeja, tako da je moguće da je kompanijin G Edge (ili za koje god ime se LG zvanično odluči) u poodmaklim fazama razvoja i testiranja, te bi mogao biti i lansiran već naredne godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza