LG će na IFA sajmu predstaviti svoj novi, okrugli pametni sat

26.08.2014. 14:05 / Izvor: 24sata

​Tvrka LG će na IFA sajma u Berlinu predstaviti svoj novi pametni sat, nešto klasičnijeg oblika, LG G Watch R, javlja Engadget. Kompanija je objavila i kratki teaser a koji upravo naglašava zaobljene rubove, nalik Motoroli Moto 360.

Tvrka LG će na IFA sajma u Berlinu predstaviti svoj novi pametni sat, nešto klasičnijeg oblika, LG G Watch R, javlja Engadget. Kompanija je objavila i kratki teaser a koji upravo naglašava zaobljene rubove, nalik Motoroli Moto 360.

Čini se kako u kompaniji ciljaju ispraviti valjda jednu od rijetkih zamjerki vezanih uz smarwatch Moto 360 - minijaturni 'prozorčić' za senzore koji je po mnogima kvario izgled okruglog ekrana neće biti prisutan na njihovom modelu. Upravo je taj dio i posebno naglašen u objavljenom videu. Na žalost, tehnički detalji uređaja za sada su nepoznati.

Iako je tržište pametnih satova za sada još novo, konkurencija je svakim danom sve veća. U blagdanskoj sezoni očekuje i HTC pametni sat te Appleov iWatch.

LG je ranije na Googleovoj I/O konferenciji predstavio svoju verziju G Watcha, paralelno sa Samsungovim Gearom Live i Motorolinom Moto 360.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza