LG i Google lansiraju pametni G sat

20.03.2014. 09:42 / Izvor: eKapija.ba
LG i Google lansiraju pametni G sat

LG Electronics sarađuje sa kompanijom Google pri izradi pametnog LG G sata, koji koristi Android Wear operativni sistem, čime Android platforma sigurnim korakom zalazi na tržište ovih inovativnih uređaja.

LG Electronics sarađuje sa kompanijom Google pri izradi  pametnog LG G sata, koji koristi Android Wear operativni sistem, čime Android platforma sigurnim korakom zalazi na tržište ovih inovativnih uređaja. LG G sat će biti kompatibilan sa velikim brojem Android smart telefona i moći će da dostavlja sve neophodne informacije svojim korisnicima u bilo kom momentu, a pretraživanje je olakšano jednostavnim izgovaranjem komande "OK Google". Kao vodeći partner kompanije Google u ovom tehnološkom poduhvatu, LG planira da plasira prvi sat sa Android Wear operativnim sistemom u drugom kvartalu 2014. godine.

LG inžinjeri blisko su sarađivali sa kolegama iz kompanije Google od početnih stadijuma razvoja uređaja, kako bi obezbjedili da LG G sat funkcioniše savršeno sa Android Wear platformom. Ovo je četvrti uređaj napravljen u bliskoj saradnji kompanija LG i Google, nakon smart telefona Nexus 4 i Nexus 5 i tableta LG G Pad 8.3 Google Play Edition.

"Saradnja sa kompanijom Google na izradi LG G sata nam je pružila priliku da zaista ostvarimo najbolje rezultate, kako u polju dizajna, tako i inžinjeringa", rekao je dr Džong-seok Park, predsjednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. "Zahvaljujući LG G satu, naša kompanija nastavlja da pravi prekretnice na polju „wearables“ uređaja, prateći uspeh prvog 3G Touch Watch telefona na svijetu, prestavljenog 2009. godine i Prada Link sata iz 2008. godine. Sigurni smo da je dobar dizajn dobitna karta sa preuzimanje ovog tržišta brzinom svjetlosti."

Dodatni detalji o LG G satu sa Android Wear operativnim sistemom, uključujući i hardverske specifikacije, biće najavljeni u predstojećem periodu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza