LG predstavio unaprijeđenu Smart tastaturu

16.07.2014. 15:59 / Izvor: eKapija.ba
LG predstavio unaprijeđenu Smart tastaturu

Kompanija LG je nakon prošlomjesečnog lansiranja mobilnog telefona LG G3, predstavila i unaprijeđenu Smart tastaturu, koja će korisnicima pružiti još jednostavnije i inovativnije iskustvo.

Kompanija LG je nakon prošlomjesečnog lansiranja mobilnog telefona LG G3, predstavila i unaprijeđenu  Smart tastaturu, koja će korisnicima pružiti još jednostavnije i inovativnije iskustvo. Dodatne funkcije omogućiće vlasnicima ovog telefona niz noviteta i poboljšanja, koja se veoma rijetko mogu naći na OEM tastaturama.

LG Smart tastatura je dobila mnogobrojna priznanja za njenu adaptivnu tehnologiju u analiziranju navika potrošača u kucanju, kako bi im olakšala i omogućila brže pisanje sa manje grešaka. Ova tastatura predviđa riječi i omogućava korisnicima personalizaciju, podešavanjem njene visine, uklopivši je tako da savršeno odgovara korisnikovom položaju palca i ruke. Korisnici LG G3 smart telefona, će sada moći da uživaju u izboru ažuriranih funkcija, kao što su:

  • Emoji Suggestion preporučuje u vidu simbola najprikladniju emociju, kao odgovarajuću zamjenu za određenu riječ, dajući korisnicima više načina da se izraze. Na primjer, kucanje reči "ljubav" u Smart tastaturi, rezultiraće prikazom srca. 
  • Application-based Text Tone Suggestion pamti najčešće upotrebljivane riječi od strane korisnika i predlaže ih u zavisnosti od primjene. Na primjer, ukoliko korisnik često počinje mejlove sa "Poštovani," onda je to riječ koja će verovatno biti preporučena sljedeći put kada bude kucao mail. Ako vlasnik najčešće počinje tekstualnu poruka sa "Zdravo", onda je to ono što će biti preporučeno sljedeći put kada korisnik krene da piše SMS. Prioriteti predloženih riječi zavise od toga koliko često se one koriste na svakom konkretnoj aplikaciji.
  • Next Word Suggestion koristeći kontekstualne analize izučava stil korisnikovog pisanja, da bi nakon nekog vremena mogao da sugeriše koja bi bila sljedeća riječ ili simbol u rečenici, čineći iskustvo kucanja bržim i mnogo jednostavnijim.
  • Billingual Word Suggestion automatski detektuje i mjenja u željeni jezik konverzacije, bez potrebe korisnika da ga ručno mjenja. Smart tastatura je dovoljno inteligentna da predvidi kojim jezikom vlasnik pokušava da komunicira.
  • Real-Time Path Inputh omogućava korisnicima da unesu tekst tako što detektuje prst u jednom neprekidnom pokretu preko tastature, pazeći da Smart tastatura prikaže preporučene riječi u trenuku kada se krene sa pisanjem. Dok su prethodni uređaji omogućavali prikaz preporučene riječi tek nakon što je kucanje završeno, LG Smart tastatura prikazuje prijedloge u samom početku kucanja.

"Značaj nove Smart tastature je u tome što znatno poboljšava osnovne performance, koje svi vlasnici smart telefona koriste, a to je kucanje SMS i e-mail poruka i ", izjavio je dr Jong-seok Park, predsjednik i šef Odjela za mobilnu telefoniju u okviru kompanije LG Electronics. „Prilikom rada na kreiranju LG G3 modela, pokušali smo da saznamo od potrošača što više o načinu korišćenja smart telefona u komunikacijima i kao rezultat kontinuiranog napora kompanije LG da obezbijedi poboljšano korisničko iskustvo nastala je ova inovacija".

Ažurirana verzija LG Smart tastature će se pojaviti ovog mjeseca, a vlasnici LG G3 telefona bi trebalo da provjere sa lokalnim operaterima o tačnom terminu njene dostupnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza